Pe facturile de electricitate care sunt atribuite consumatorilor din România există 2 tipuri de energie: energia activă, cea pe care o consumă orice aparat electrocasnic, și cea reactivă, energia pe care nu o consumă nimeni, dar care se află în cabluri și în transformatoare.

Ca un fel de pierderi, dacă am putea să facem o comparație cu rețeaua de apă, ceea ce se pierde pe aceste rețele. Cam așa este această energie reactivă.

Citeste si: De la 1 august transportul va fi gratuit în Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului românesc. Programul autobuzelor electrice

Acest tip de energie este cea care le-a adus facturile uriașe maicilor de la Mănăstirea Colilia din județul Constanța.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Prima factură a avut o valoare totală de 42.000 de lei, care a fost primită în luna ianuarie a acestui an, pentru că, pe lângă această problemă cu energia, maicile au făcut un contract cu o putere de distribuție foarte mare. Cea mai mare, pentru că n-au știut exact la momentul respectiv.

Maicile spun că nu pot achita facturile uriașe

Mai apoi, după ce au primit factură colosală, maicile au decis să schimbe contractul.

Cu toate acestea, se pare că noul contract nu a fost luat în seamă de nimeni, pentru că au urmat alte facturi uriașe, în valoare de 40.000- 50.000 de lei cea de-a doua, iar ultima fiind de 36.000 de lei.

Sunt facturi pe care maicile de la Mănăstirea Colilia susțin că nu le-ar putea plăti nici măcar într-o viață de om.

Citeste si: VIDEO Reportaj EXCLUSIV Știrile Kanal D| Muncitorii asiatici sunt tot mai prezenți în viața noastră. Cum arată o zi din viața unui străin care livrează mâncare în România

Au obținut o reeșalonare pentru prima factură, iar celelalte 2 este exclus să le plătească.

Acum, cer ajutorul companiei de electricitate să facă o recalculare, astfel încât să plătească exact ceea ce au consumat și nu această pierdere, care practic nu este a lor.

Mai mult decât atât, maicile spun că dacă ar fi știut prin ce coșmar vor trece, s-ar fi gândit de 2 ori înainte să tragă curentul electric la mănăstire.

Citeste si: Interlop român, decizie incredibilă. S-a predat autorităților din Italia: „Trebuie să înfrunt această situație într-o țara cu o Justiție corectă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si