Familia Bodnariu, intr-un reportaj BBC despre abuzurile Barnevernet! Ce se intampla azi cu micutii recuperati de la autoritatile norvegiene?

La doi ani dupa ce familia Bodnariu si-a recuperat copiii din mainile Barnevernet-ului norvegian, postul BBC trateaza cazul intr-un reportaj de amploare.

Radu Constantin, duminică 05 august 2018 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Marius si Ruth Bodnariu apar intr-un documentar realizat de BBC despre scandalul micutilor luati de langa parintii lor de catre Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia. Sub titlul „Scandalul ascuns al Norvegiei”, jurnalistii de la BBC aduc in discutie mai multe cazuri de abuzuri ale autoritatilor din aceasta tara, pe care le raporteaza la cel al familiei Bodnariu. "Criticile la adresa Serviciului de Protectie a Copilului din Norvegia dureaza de ceva vreme. In urma cu doi ani am vorbit despre cazul lui Ruth si Marius Bodnariu, crestini evanghelici, care in 2015 au fost acuzati ca si-au batut copiii, incalcand astfel legea. Cei cinci copii, printre care si un bebelus, au fost luati de urgenta in grija statului, fapta care a nascut manifestari de simpatie la adresa parintilor in intreaga lume.

 

Cei cinci copii au fost pana la urma adusi inapoi la parinti, insa familia a decis sa paraseasca Norvegia. Acum, ei locuiesc in tara lui Marius, Romania.
In acelasi an, 2015, mai mult de 140 de profesionisti din domeniul protectiei copilului – avocati, psihologi, asistenti sociali – au transmis o scrisoare deschisa guvernului”
, se arata in reportajul BBC.

In prezent, familia Bodnariu locuieste in Romania, iar componentii acesteia sunt membri activi intr-o comunitate crestina din zona Brasovului. Un video postat recent pe Youtube ii arata atat pe parinti, cat si pe copii cantand un imn crestin, la o adunare a respectivei comunitati.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si