Unchiul copilului, Constantin Virlanuta, a afirmat, vineri, ca baiatul a fost dus de familie mai intai la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, insa medicul care era de garda, dupa ce l-a consultat si i-a facut

radiografie, le-a spus parintilor sa astepte doua-trei ore pe o banca pentru ca bobul de porumb sa alunece in stomacul copilului.

"Copilul era in curtea vecinilor, cu mama lui, dar el a luat la moment dat niste boabe de porumb pe care si le-a bagat in gura. Mama a intervenit repede si le-a scos, dar a apucat sa inghita o boaba. L-au dus repede la Spital la Tecuci, l-a vazut medicul de garda, Dragos Teodoru, i s-a facut o radiografie si li s-a spus parintilor sa stea doua-trei ore pe o banca sa-i dea lichide sa bea si ca bobul va aluneca in stomac. S-a stat un pic, dupa care l-am cautat pe medicul de garda sa-l rugam sa mai consulte copilul, dar a fost de negasit. Am fost acuzati ca nu am apelat la salvare ca sa-l transporte la Galati, dar eram in curtea spitalului; daca medicii nu au considerat ca e urgenta, cum puteam noi sa chemam salvarea? A fost dus la Galati de tata cu masina, nu a mai stat acolo ca toti spuneau pe acolo ca se poate muri cu zile la spitalul din Tecuci", a spus Constantin Virlanuta.

Barbatul sustine ca vinovati nu sunt doar medicii de la spitalul din Tecuci, in special medicul de garda, ci si medicii de la Spitalul de Copii din Galati.

"Cand a ajuns la Galati copilul era constient; chiar tatalui i s-a spus sa mearga sa il tina la radiografie. Apoi a fost chemata de acasa o doamna doctor sa se ocupe pentru ca medicul de grada nu a facut nimic pe care am auzit-o spunand- Hai sa ne grabim, ca nu am facut nimic si vin astia, adica cei de la SMURD, cu elicopterul.

Copilul era constient cand a ajuns, dar a decedat apoi", a mai afirmat unchiul copilului.

in aceste conditii, familia spune ca a facut plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Tecuci, o plangere similara urmand sa fie facuta si la DSP Galati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Este neglijenta din partea medicilor de la Tecuci si de la Galati, cei care l-au vazut, si am formulat plangere penala. Am scris tot ce s-a intamplat. Urmeaza sa merg si la DSP sa depun o plangere si la comisia de malpraxis", a mai afirmat unchiul copilului.

Pe de alta parte, conducerea Spitalului de Copii din Galati spune ca s-a facut tot posibilul pentru salvarea copilului.

" Tot ce este omeneste posibil s-a facut pentru salvarea copilului, din nefericire a decedat. Noi am informat si medicina legala si Politia si se va merge in continuare conform procedurilor", a declarat managerul Spitalului de Copii din Galati, Victorita stefanescu.

La randul sau, managerul Spitalului din Tecuci, Claudiua Zara, a declarat ca in urma decesului copilului a declansat verificari interne cu privire la cele intamplate, iar medicul de garda la care face referire unchiul copilului nu are nicio vina.

"Eu am discutat chiar atunci cu medicul Teodoru. Imediat cum a venit copilul, i-a facut o laringoscopie si o radiografie pulmonara, iar plamanii erau perfect curati. Nu s-a vazut nicion corp strain; copilul era agitat, dar respira. Dupa aceste analize, s-a transmis familiei sa aiba un pic rabdare, pentru o noua evaluare. A fost vorba de un sfert de ora. Eu am vorbit atunci la telefon cu medicul Teodoru si urma sa-i faca reevaluarea si sa-i faca si un bilet de trimitere catre Spitalul din Galati, fiind un spital de pediatrie. Cand a iesit din cabinet sa il vada din nou pe copil, familia plecase deja, iar restul stiu din presa. Domnul doctor este in concediu, era ultima zi de garda inainte de concediu...este si dumnealul afectat de cele intamplate", a afirmat Cladudiu Zara, managerul Spitalului din Tecuci.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Copilul, in varsta de un an si opt luni, din municipiul Tecuci, a decedat luni dupa ce s-a inecat cu un bob de porumb care i-a provocat asfixierea, Parchetul si Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Galati demarand anchete in acest caz.

Copilul a fost adus luni seara din municipiul Tecuci la Spitalul de Copii "Sf. Ioan" din municipiul Galati in stare grava, cu insuficienta respiratorie, dupa ce a inghitit un bob de porumb si in ciuda manevrelor de resuscitare medicii nu au putut decat sa constate decesul micutului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si