Familie din Iasi, adusa la disperare de facturile E.ON: Au facut imprumut in banca sa poata plati aceste sume fabuloase

O familie din Iasi traieste un adevarat cosmar provocat de facturile pentru energie emise de operatorul E.ON • Tatal cu cei trei copii minori nu mai reusesc sa faca fata platilor dupa ce au primit o serie de facturi astronomice de la compania germana • Cu credite in banca si cu facturi la E.ON/DelgazGrid in valoare de aproape 10 mii lei, acestia se afla intr-o situatie cu adevarat disperata, cauzata de sumele mari pe care sunt obligati sa le plateasca pentru energie.

A.S., joi 14 septembrie 2017 , 15:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O familie din Iasi a ajuns intr-o situatie cu adevarat disperata dupa ce a primit doua facturi astronomice pentru energie electrica. Barbatul impreuna cu cei trei copii minori nu stiu ce sa mai faca dupa ce E.ON/ DelgazGrid a emis la adresa unde locuiesc facturi care totalizeaza peste 10.000 lei, adica venitul pe care ieseanul Georgian Apetrei il castiga in peste jumatate de an de munca.

Concret, in primavara acestui an, ieseanul a primit o factura in valoare de 7.300 lei, iar pentru a o putea plati, acesta a facut un imprumut pentru nevoi personale in asa fel incat sa nu fie deconectat de la reteaua electrica. Astfel, dupa ce a primit aceasta factura astronomica care i-a dat economiile peste cap, familia Apetrei s-a trezit cu o alta factura de la E.ON in luna august, de data aceasta in valoare de 2.400 lei.

"Sunt cu adevarat disperat si am nevoie de ajutor. Am trei copii de crescut si nu stam deloc bine cu banii. Am facut credit la banca in urma cu cateva luni ca sa pot plati o factura la curent in valoare de 75 de milioane lei (lei vechi - n.r.). Am reusit sa platesc aceasta factura, dar acum a venit iar, alta in valoare de 24 milioane lei", a spus Ion Apetrei, client al E.ON din Iasi.

"Am cerut sa se refaca factura pentru ca este gresita si am depus o solicitare in scris la E.ON. Mi s-a spus ca se va verifica, dar trebuie sa platesc deocamdata factura emisa ca sa nu imi taie curentul, iar daca factura este gresita, o sa se recalculeze consumul. Dar nu s-a facut nimic, am platit banii si asta a fost tot din partea lor. Sper ca la Protectia Consumatorilor o sa se rezolve si problema aceasta pentru ca ne aflam intr-o situatie foarte dificila", a mai spus ieseanul Ion Apetrei.

Sursa: BZI

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si