Fără închisoare pentru cei care fac evaziune fiscală. Cum e posibil

Un proiect de lege depus în Parlamentul României ce prevede ca persoanele condamnate pentru evaziune fiscală să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul, la prima abatere, a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor,

E. V., marți 09 octombrie 2018 , 15:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Evazioniştii ar putea scăpa de închisoare. Proiectul a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Un proiect de lege depus în Parlamentul României ce prevede ca persoanele condamnate pentru evaziune fiscală să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul, la prima abatere, a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, scrie Digi24.

Proiectul are susţinerea UDMR-ului, iar Ministrul de Finanţe spune că este o măsură europeană, în interesul statului. „E o primă, să spunem, măsură această iniţiativă a colegului meu, dl. Rădulescu. Noi, la nivel de guvern, avem aprobat un memorandum pentru a discuta într-un cadru mai larg, cu ministru de finanţe, justiţie şi toate celelalte structuri implicate de evaziunea fiscală, pentru că spuneam că până la final de an 2018 trebuie să prezentăm pe masa guvernului un proiect de modificare a unor acte normative care se referă la evaziunea fiscală tocmai pentru a aduce practica din statele europene avansate în România, adică statul să urmărească recuperarea unui prejudiciu şi nu neapărat închiderea unor companii şi trimiterea în închisoare a unor acţionari sau nu numai”, a declarat Eugen Teodorovici.
Conform proiectului, evazioniştii pot scăpa de închisoare dacă plătesc valoarea integrală a prejudiciului în decurs de un an.

 

Te-ar putea interesa si