Fără precedent. Peste 100 de oameni au murit în weekend după ce au consumat alcool toxic. Poliția a arestat peste 3.000 de persoane

O sută de persone au murit în weekend în India după ce au consumat alcool contrafăcut, declanşând o vastă operaţiune a poliţiei împotriva distileriilor clandestine, au informat luni autorităţile şi presa locală, citate de AFP și Agerpres.

E. V., luni 11 februarie 2019 , 11:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Numeroase victime rămân internate într-o zonă aflată în statele Uttar Pradesh şi Uttarakhand (nord), la 150 de kilometri nord de capitala New Delhi - unde începând de vineri seara a fost înregistrat un val de decese din cauza alcoolului produs ilegal.

Potrivit presei indiene, numărul de morţi a ajuns în prezent la 116 şi ar putea continua să crească. Peste 3.000 de persoane despre care se suspectează că ar avea legături cu traficul cu alcool au fost arestate după acest val de decese, au declarat autorităţile din Uttar Pradesh, stat în care au fost raportaţi 59 de morţi, scrie Agerpres. 

Sute de indieni săraci mor în fiecare an după ce consumă alcool contrafăcut ieftin. Traficanţii de alcool adaugă adesea metanol - un alcool extrem de toxic, folosit uneori ca antigel - în băuturi pentru a le creşte tăria.

Din cele cinci miliarde de litri de alcool băuţi anual în India, circa 40% sunt produşi ilegal, potrivit The International Spirits and Wines Association of India (ISWAI).

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si