Femeie condamnată la 9 ani de închisoare cu executare după ce a lovit un poliţist pe motocicletă

O femeie din Buzău care anul trecut a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă care o urmărea, iar apoi şi-a continuat drumul, a fost condamnată de instanţa de fond la peste 9 ani de închisoare cu executare şi la plata a 200.000 de lei despăgubiri civile pentru daune morale.

Author: Andreea Bolocan duminică 17 octombrie 2021 , 13:41

Femeie din Buzău condamnată la 9 ani și 6 luni de închisoare politist motocicleta

Femeie din Buzău condamnată la 9 ani și 6 luni de închisoare

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anda Vlădescu, o tânără psiholog din Buzău, se afla în luna august a anului 2020 la volanul maşinii personale  când poliţiştul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească.

Din cauza faptului că şoferiţa nu a oprit, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti tânăra a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi pe poliţist, moment în care motocicleta acestuia a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.

Citeste si: Un deținut condamnat pentru crimă deosebit de gravă a încercat să evadeze la centrul de vaccinare

Condamnată la 9 ani și 6 luni de închisoare

„În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art.

32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen. condamnă inculpata VLĂDESCU Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în  dauna victimei POPA Adrian Dumitru", se arată în sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

Totodată, magistraţii Tribunalului Buzău au stabilit ca femeia să-i plătească poliţistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar şi peste 80.000 de lei către IPJ Buzău pentru motocicleta distrusă în accident.

„Obligă inculpata să plătească părţii civile Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău suma de 83807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale. În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ., obligă inculpata să plătească părţii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000  lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale", se mai arată în sentinţa judecătorilor buzoieni.

Motocicleta polițistului a luat foc

[Sursa foto: romanialibera.ro]

Sentința nu este definitivă

Se pare că sentinţa Tribunalului Buzău de joi 14 septembrie 2021 nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce a întreţinut relaţii intime cu un elev și a rămas însărcinată

La acest moment, Anda Vlădescu, tânăra acuzată de ultraj calificat, încă se află în arest preventiv, ea fiind arestată preventiv pe data de 20 august 2020, la o zi după ce a provocat accidentul, şi se află, în continuare, în arest preventiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si