Femeile care au migrene pot avea probleme grave. Un nou studiu arata o legatura dintre durerile de cap si bolile de inima

Femeile care se confrunta cu migrene si dureri de cap prezintă un risc mai mare de a suferi atacuri de cord sau accidente vasculare cebrale, se arata intr-un un nou studiu publicat în jurnalul medical BMJ.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. joi 02 iunie 2016 , 14:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Migrenele ar trebuie considerate un marker pentru un risc crescut de boli cardiovasculare, cel puţin la femei", explică autorul principal al studiului, doctorul Tobias Kurth, directorul Institutului de Sănătate Publică de la Universitatea de Medicină Charite din Berlin, relateaza news.health.com.

"Doctorii ar trebui să fie conştienţi că există o legătură între migrene şi bolile cardiovasculare, iar femeile care se confuntă cu migrene ar trebui să facă un control pentru a

evalua riscurile", avertizează Kurth.

Studiul a fost realizat pe mai bine de 116 mii de femei din SUA, care au fost monitorizate in perioada 1989 -2011. In urma cercetarilor s-a stabilit ca mai mult de 1.300 de femei au suferit un accident vascular cerebral sau un atac de cord din cele 15% care au declarat la inceputul studiului ca au migrene, iar 223 dintre ele au decedat din cauza uneia dintre aceste afecţiuni.

Cele care au dureri frecvene de cap au sanse cu 50% de a suferi un atac cerebral vascular, un atac de cord, angina pectoral şi chiar o operaţie pe cord dechis. Mai mult, migrenele au fost asociate cu un risc de 37% mai mare de a muri din cauza acestor afecţiuni.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si