Fenomen șocant: pacienţii COVID în stare gravă refuză oxigenul, după psihoza creată de Flavia Groșan

Medicii din România trag un semnal de alarmă: tot mai mulți pacienți aflați în stare gravă refuză oxigenul și medicamentele anti-COVID. Situaţia generată de "fenomenul Groşan" este una "tristă", după cum descrie situația un medic de la ATI, pentru că "oameni în stare gravă fără cunoştinţe medicale sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău".

Author: Razvan Ilie marți 23 martie 2021 , 14:23

flavia grosan
Medic român despre psihoza creată de Flavia Grosan: "Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declaraţiile publice ale doctoriţei Flavia Groşan generează probleme pentru personalul medical din spitalele din România unde există situaţii în care pacienţii în stare gravă au refuzat oxigenoterapia, după ce medicul orădean a spus că ar provoca edeme cerebrale.

„Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen", a declarat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, pentru ebihoreanul.ro.

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantinarea Bucureştiului: Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată

Potrivit medicului, pacientul a fost lăsat să îşi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen.

„Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis "Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit". După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen", a povestit şeful UPU-SMURD Bihor. 

Medicul de la SMURD Bihor: Este o a adevărată psihoză

Dr Hadrian Borcea a mai afirmat că şi în urmă cu două săptămâni, după ce medicii din Spitalul Judeţean Sibiu au fost acuzaţi că ţin legaţi pacienţii nemotivat şi aceştia mor contenţionaţi, au existat şi la UPU-SMURD Bihor asemenea reacţii: "Am avut pacienţi care au refuzat şi simpla aplicare a unui leucoplast pe branulă, spunând că se simt legaţi".

flavia grosan
Medicul Flavia Grosan, asteptata cu flori de oradeni la sedinta de la Colegiul Medicilor[Sursa foto: Facebook / bwm.ro]

"Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare", a mai spus dr. Borcea.

Citeste si: VIDEO- Specialiștii ne vorbesc despre spirulina vie, alimentul minune

Șefa Colegiului Medicilor din Bihor, despre cei "1000 de pacienți vindecați": Nu putem să verificăm dacă au fost doar pe Facebook

Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat, luni, după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta Groșan a tratat doar cazuri Covid ușoare, așa cum probabil au făcut sute de medici de familie din întregul județ și afirmațiile domniei sale nu pot fi verificate.

„Sunt 340 de medici de familie în Oradea, toți au între 500 și 900 de pacienți, i-au monitorizat, i-au tratat, le-au oferit suport emoțional, pentru că această boală este și o boală a anxietății”, a spus președintele CM Bihor.

Aceasta a precizat și că CM Bihor nu are cum să verifice dacă susținerile doctoriței Groșan, cum că ar fi vindecat mii de pacienți cu Covid, se bazează pe realitate sau nu, dată fiind confidențialitatea datelor pacienților. „În acest context, noi nu avem cum să verificăm dacă cei o mie de pacienți există sau au fost doar pe Facebook”, a spus dr. Carmen Pantiș. 

Număr record de decese și pacienți la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.149 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 174 de decese, mumăr record în acest an.

La ATI sunt internaţi 1.367 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere și nemaifiind atins până acum de la debutul pandemiei. În Bucureşti, rata infectărilor a ajuns la 6.22, cu o rată de peste 8 la mie în sectorul 1.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si