Să găsești fericirea în zilele noastre pare o misiune aproape imposibilă. Întregul proces fluctuează permanent între așteptările impuse de societate și autenticitatea personală. Cum navigam între cele două elemente aflate la poli opuși, ne explică psihologul Cristian Andrei.

Citește și: EXCLUSIV- Care sunt motivele psihologice care stau în spatele cumpărăturilor excesive de Black Friday: ”Este cea mai importantă escrocherie acceptată la nivel internațional”

Psihologul Cristian Andrei ne spune ce ar trebui să facem în astfel de momente

„Din păcate, prin internet și mass-media, societatea livrează niște lucruri care se tot repetă care constituie un fel de competiții, intrăm niște concursuri, vrem neapărat să fim cei mai buni, dar doar pe ceea ce ni se spune ca și subiect. Diversitatea în viață ne asigură echilibrul, altfel societatea face din tine un simplu consumator, un simplu votant, o simplă cifră și atât.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Dacă tu te cunoști pe tine, dacă ajungi să te uimești pe tine înseamnă că ești liber de societate. Dacă tu te-ai plictisit de tine înseamnă că societatea te-a asimilat și faci cam ce trebuie în fiecare zi, îți faci datoria, te duci la programul de la serviciu, în weekend te uiți la aceleași programe. Dar dacă tu ești o persoană creativă, dacă tu te întorci de la serviciu pe alt drum astăzi și se întâmplă ceva nou cu tine înseamnă că te dezvolți, înseamnă că ești viu, înseamnă că o linie nouă se poate naște în această societate

grație stilului în care tu trăiești.

Fericirea este un amestec interesant de nonconformism și de siguranță, adică nu poți să ai o fericire dacă nu este pe fondul unei siguranțe, a unui lucru care este stabilit și înțeles de tine, dar pe care faci și ceva emoționant.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si