Ferma de sparanghel din Austria, unde lucrează mai mulţi români, a fost închisă

Autorităţile din Austria Inferioară au dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel unde lucrează mai mulţi români, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

A.M.S., vineri 03 iulie 2020 , 21:50

sparanghel
sparanghel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

   Verificările au început după ce mai mulţi muncitori români au reclamat condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale.

  ”În continuarea precizărilor de presă transmise în data de 19 iunie 2020, cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, ca urmare a sesizărilor transmise de către Ambasada României

  la Viena, prin intermediul consulului şi ataşatului pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare”, a informat, vineri seară, MAE.

  sparanghel
  sparanghel

  Citeste si: VIDEO| Sclavi pe pământul nemților. Strigătul disperat al muncitorilor români

  Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca românii care se confruntă cu situaţii în care le sunt încălcate drepturile să sesizeze, în timp util, atât misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat pentru solicitarea de asistenţă consulară, cât şi autorităţile competente din statul de reşedinţă pentru facilitarea luării măsurilor care se impun, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în materie.

  Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în 19 iunie, că, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii privind situaţia unor cetăţeni români care lurează la o fermă agricole din landul Austriei Inferioare, Republica Austria,

  şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a făcut demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora.

  Citeste si: VIDEO| Coşmar în Vama Nădlac

  De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetăţenii români angajaţi la ferma menţionată pentru a obţine detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia.

  "Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Viena, autorităţile austriece au răspuns prompt, Inspecţia Muncii din landul Austriei Inferioare efectuând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie a.c. Raportul acestui control urmează să fie publicat", a arătat MAE.

  De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersuri şi cu privire la un alt caz, în care un cetăţean român, angajat într-o altă fermă din Austria, a reclamat nerespectarea clauzelor contractuale de către angajatorul austriac.

  Astfel, misiunea diplomatică a sesizat autorităţile competente austriece, solicitând verificarea aspectelor semnalate.

   

   

   


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt noile cotații
  spotmedia.ro
  Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
  spotmedia.ro
  Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
  b1.ro
  Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
  infoactual.ro
  Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
  infoactual.ro
  Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si