- Rosiile sunt din Spania, nu?

- Da, da.

- De Izbiceni nu aveti?

- Nu. Numai la tarani daca gasiti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Paradoxul rusinos ii lasa pe tarani cu rosiile stricate-n vrej! In patria tomatelor, la supermarketul din Izbiceni, cine pofteste la fructul zemos il gaseste doar din import.

"Nu ne ajuta nimeni cu absolut nimic. proviti aceste rosii sunt superbe, doar ca;litatea e diferita, dar nu [puitem intra cu ea pe piata. este po risie fparte buna, in schimb., pretul este foarte prost", a declarat Mitica Ramaru, un fermier local.

"In patria soriilor de izibiceni noi am vazut rosii de spania. Asta este jena ea mai mare pe care poate sa o aiba un primar", a declarat si edilul Marian Giule.

Producatorii spun ca degeaba incearca sa tina pasul si sa intre-n magazinele romanesti. Din cauza pretului, afaceristii le prefera pe cele ale strainilor. Asa se face ca, desi in solariile de iarna avem rosii din belsug, la raft gasim din Spania, Italia ori Grecia. 

Vestita pentru tomatele ar putea ajunge brand de tara, in Izbiceni se cultiva rosii pe 700 de hectare. Zilnic, de aici pleaca tone de marfa, in marile piete ale tarii, dar durerea taranilor e ca nu-si pot face intrarea si in supermarketuri.

"Se intampla lucrul acesta pentru ca vanzatorul de leguma in superamrket nu vizeaza decat vanzarea a celei legume care sa ii aduca un profit", a mai spus primarul comunei Izbiceni.

Fermierii spun ca, in ritmul acesta, vor renunta sa mai investeasca in rosii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si