Fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces care a avut ca miză moşia de la Nana! Ioana deţine 34 de parcele de teren arabil!

În urmă cu câteva zile, fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces cu o miză imobiliară importantă.

Matei Vaihan, vineri 16 noiembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La începutul acestei luni, fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces. “Ioana Băsescu a reuşit să câştige, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un proces intentat în urmă cu trei ani Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. În data de 2 noiembrie, judecătorii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la instanţa supremă au decis să respingă apelurile declarate de pârâta Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de intervenient, împotriva unei sentinţe civile pronunţate în data de 16 februarie 2016 de către Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia Înaltei Curţi este definitivă”, a dezvăluit Jurnalul naţional.

Fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces. Parchetul pusese sechestru pe terenuri

Este vorba despre un proces intentat de Ioana Băsescu prin care cerea în instanţă anularea Ordinului nr. 700/2014 al preşedintelui ANCPI, care prevedea că sechestrele penale instituite de Parchet asupra terenurilor pe care aceasta le-a cumpărat în localitatea Nana să fie înscrise la Cartea Funciară. În fapt, Ordinul atacat fusese deja modificat prin acte administrative similare emise de ANCPI în anii următori.

Fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces. Litigiul a fost soluţionat abia după trei ani

Pe 2 noiembrie 2018, fiica lui Traian Băsescu a câştigat definitiv un proces. Parchetul General a instituit, în anul 2015, sechestre asigurătorii pe fiecare dintre cele 34 de parcele de teren arabil achiziţionate de Ioana Băsescu la Nana. Fiica fostului preşedinte a deschis tot atâtea procese la Judecătoria Olteniţa, cerând ridicarea sechestrelor. În toate, la fond, a pierdut, dar a făcut apeluri la Tribunalul Călăraşi. Ulterior, a acţionat în instanţă ANCPI, cerând, în paralel, suspendarea apelurilor până la soluţionarea acestui proces. Litigiul a fost, astfel, soluţionat abia după trei ani.

Te-ar putea interesa si