Măsurile au fost aprobate de guvernul de la Tokyo, potrivit premierului Fumio Kishida. El a mai declarat că Japonia îşi va reduce importurile de cărbune din Rusia şi are în vedere sistarea lor în viitor, potrivit dpa.

Ce sancțiuni vor fi adoptate

Noi sancțiuni vor mai fi adoptate împotriva Moscovei. Japonia s-a consultat deja cu partenerii din G7- Canada, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit şi SUA, a spus Kishida.

De altfel, fiicele lui Putin sunt și pe lista sancțiunilor impuse de UE, SUA și Marea Britanie.

Citeste si: O tânără a fost sechestrată într-un imobil din Voluntari

Menţionând atrocităţile comise de forţele ruse în Ucraina, Kishida le-a numit pentru prima dată „crime de război”.

Ministrul de Externe al Rusiei anunță "o întorsătură foarte gravă" în retorica războiului din Ucraina

Rusia nu va face o pauză în operaţiunea sa militară în Ucraina pentru rundele viitoare ale negocierilor de pace, a declarat luni ministrul de externe Serghei Lavrov, într-un interviu la televiziunea de stat Rossia 24. Lavrov a criticat declarația recentă a ministrului de externe al UE, Josep Borrell, care a precizat că "războiul va fi câștigat pe câmpul de luptă". 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, l-a criticat pe şeful diplomaţiei europene Josep Borrell pentru afirmaţia sa că  "acest război se va câştiga pe câmpul de luptă",  subliniind că aceasta implică o "schimbare semnificativă a regulilor jocului". 

Citeste si: UPDATE| Incendiu la acoperișul secției UPU a Spitalului Bagdasar-Arseni din Sectorul 4 al Capitalei. 7 pacienți și personalul medical s-au autoevacuat

"Ceea ce a spus Josep Borrell, chiar şi în acest context agresiv şi fără precedent, schimbă semnificativ regulile jocului", a afirmat Lavrov  pentru canalul de televiziune din Rusia.

În opinia lui Lavrov, este vorba despre "o întorsătură foarte gravă", chiar şi pentru politica pe care au început să o implementeze fără nicio îndoială UE şi Occidentul, "în general, sub conducerea SUA, după lansarea operaţiunii noastre militare speciale".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si