5 filme românești pe care să le urmărești pe Netflix fără să îți pară rău că ai făcut asta

Pandemia generată de virusul Sars-Cov-2 a făcut ravagii la nivel mondial. Societatea s-a schimbat complet, oamenii au învățat cum să facă față izolării și carantinei, chiar dacă nu au mai făcut acest lucru până acum.

Author: Georgiana Balaban miercuri 06 ianuarie 2021 , 18:52

filme românești pe netflix
Top 5 filme românești pe Netflix.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virusul Covid-19 i-a făcut pe oameni să-și schimbe obiceiurile. Majoritatea persoanelor au învățat cum să facă față izolării și carantinei fără să se plictisească. Platforma de filme și seriale online Netflix a devenit din ce în ce mai accesată în ultima perioadă.

Atât adulții cât și copiii urmăresc cu mare interes filmele urcate pe site-ul Netflix.

Netflix a început să ofere tot mai multe producții românești utilizatorilor săi. În prezent, Netflix este una dintre cele mai importante platforme de streaming online de pe mapamond. Platforma oferă o serie de producţii clasice, dar o serie de filme şi seriale proprii care au avut un succes foarte mare printre cei care vor să facă binging sau în rândul privitorilor obişnuiţi.

Vezi top 5 filme românești de pe Netflix

Iubitorii de filme trebuie să afle de top 5 pelicule românești care trebuie neapărat urmărite pe Netflix.

1. Pe locul 1 poziționăm filmul „Ghinionistul”. O peliculă regizată de către Iura Luncaşu care îi distribuie în rolurile principale pe actorii Vlad Logigan şi Gheorghe Visu şi tratează o temă care se dovedeşte a fi comună în modul

în care românii percep şi interpretează lumea din jurul lor: ghinionul.

Filmul este centrat în jurul lui Robert, Vlad Logigan, un tânăr care încearcă să ajungă la un casting, dar care pe drum întâlneşte o serie de obstacole care par a sta între el şi rolul dorit. Internauţii se declară mulţumiţi e umorul acestui film, dat fiind faptul că reuşeşte să surprindă capacitatea românilor de a se adapta şi de a face haz de necaz.

2. Pe locul 2 avem „Love Builfing”, un film realizat în anul 2013. Love Building este o comedie romantică care a fost regizată de către Iulia Rugină şi care are o distribuţie formată din nume cunoscute ale cinematografului şi producţiilor de televiziune româneşti: Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă sau Emil Ciuchi.

Povestea filmului urmăreşte 14 cupluri care se înscriu într-o tabără pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile amoroase. De-a lungul celor şapte zile, cei trei instructori ai taberei încearcă să îşi ajute pacienţii, fără a lua în calcul faptul că şi ei „cară” un bagaj de probleme şi sentimente pe are încă nu le-au înfruntat. În spiritul comediei, lucrurile degenerează, iar problemele cuplurilor şi ale instructorilor se întrepătrund.

3. Locul 3 este ocupat de filmul „Despre oameni și melci”. Tema tranziţiei post-comuniste este abordată în acest film de Tudor Giurgiu, unde trecerea de la economia planifictă de stat la economia de piaţă se dovedeşte a fi extrem de dură. Filmul este realizat în anul 2013.

În mijlocul acţiunii acestui film se află angajaţii unei fabrici de maşini care este pe punctul falimentului şi care riscă se intre în şomaj. pentru a-şi salva locurile de muncă şi fabrica, aceştia sunt nevoiţi să recurgă la soluţii inedite.

Citeste si: Ce filme și seriale apar pe Netflix în ianuarie 2021

4. Pe locul 4 găsim filmul „De ce eu?”, produs în anul 2015. „De ce eu” sau „Cristian” este un film românesc lansat care a fost regizat de către Tudor Giurgiu. Acest film a fost inspirat din experienţa profesională a procurorului Cristian Panait. Acest tânăr procuror a cărui carieră este pe val se confruntă cu o alegere între carieră şi căutarea adevărului atunci când este pus în situaţia de a-şi ancheta unul dintre superiori.

filme românești pe netflix
Filmul „De ce eu?” pe Netflix.[Sursa foto: google]

La momentul lansării sale, filmul a readus atenţia publicului românesc către perioada tranziţiei şi a afacerilor politice şi economice care au avut loc în acea perioadă.

Citeste si: Top 10 cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile, conform IMDb.com

5. Locul 5 este ocupat de „Hawaii”, un film din 2017. Acest film regizat de către Jesús del Cerro şi din a cărui distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Cristina Flutur, Constantin Cojocaru şi Rodica Lazăr tratează tema perioadei comuniste, pe care, conform criticilor, reuşeşte să o abordeze într-un mod original, fără a apela la clişeele altor filme asemănătoare.

filme românești pe netflix
Filmul „Hawaii” pe Netflix.[Sursa foto: google]

Filmul spune povestea lui Andrei, un tânăr taximetrist a cărui viaţă se schimbă odată cu primire a trei milioane de dolari şi a unei proprietăţi în Hawaii de la un unchi. Familia lui Andrei s-a resemnat cu gândul că nu va putea să se bucure de respectivii bani, dar Andrei nu renunţă şi aplică pentru un paşaport. Obţinerea respectivului paşaport antrenează o serie de evenimente care reuşesc să descrie societatea românească de dinainte de anul 1989.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si