Filosoful Mihai Sora a strans in 100 de ani de viata amintiri memorabile: "Nu cred sa mai fi ramas in viata oameni pe care Brancusi sa-i fi luat de umar, tandru-patern!"

Academicianul Mihai Sora isi tine la curent fanii cu intamplarile memorabile pe care le-a trait in cei aproape 100 de ani de viata.

Petru Luca, vineri 26 august 2016 , 12:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Filosof, eseist si academician de marca, Mihai Sora va implini 100 de ani pe 7 noiembrie, dar asta nu inseamna ca nu tine legatura cu publicul lui mai tanar si mai deprins cu progresul tehnologic. Din cand in cand, pe contul de Facebook, Mihai Sora impartaseste celor interesati experientele care l-au marcat in trecut, ultima poveste reala fiind una legata de marele Constantin Brancusi. "Nu cred să mai fi rămas în viaţă prea mulţi dintre cei care i-au călcat pragul lui Brâncuşi, au stat în atelierul lui ceasuri întregi, ascultându-l şi urmărindu-l cum pune în mişcare mecanismul piedestalului, pentru ca prietenul ori simplul muritor-vizitator să-i poată vedea sculptura din toate unghiurile. Şi nu cred să mai fi rămas în viaţă oameni pe care Brâncuşi să-i fi luat de umăr – tandru-patern, în crâncenii ani de foamete pariziană, din timpul războiului: „Hai să mâncăm ceva“, – şi îndată să pună de-o mămăligă. Amintirile şi poveştile care mă leagă de Brâncuşi n-au îmbrăcat niciodată culori naţionaliste. Pentru bunul motiv că românitatea lui nu era imobilă şi obtuză, ci – întocmai ca soclul rotitor din atelier – primea şi iradia cele mai subtile nuanţe ale deschiderii omeneşti, mai nobile şi mai pure!", a scris Mihai Sora.

Academicianul Mihai Sora va implini 100 de ani pe 7 noiembrie, dar este foarte activ pe retelele sociale.

De ziua Americii, pe 4 iulie, filosoful si eseistul Mihai Sora, care va implini 100 de ani in toamna, a postat un mesaj elocvent pe contul sau de Facebook, in care povesteste cum i s-a refuzat viza pentru Statele Unite cu trei ani in urma

- See more at: https://www.stirilekanald.ro/filosoful-mihai-sora-s-a-insurat-la-98-de-ani-cu-luiza--o-femeie-cu-56-de-ani-mai-tanara-academicianul-care-va-implini-100-de-ani-in-toamna-recunoaste_64641.html#sthash.kPDbL3jK.dpuf
Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si
TAGURI
brancusi