De ziua Americii, pe 4 iulie, filosoful si eseistul Mihai Sora, care va implini 100 de ani in toamna, a postat un mesaj elocvent pe contul sau de Facebook, in care povesteste cum i s-a refuzat viza pentru Statele Unite cu trei ani in urma. "Acum trei ani – adică ultima dată când am încercat să fac o călătorie în îndepărtatele Americi –, doamna de la agenţia de turism ne-a dat o listă lungă (cât o zi de luni) cu actele necesare pentru viză, înainte de interviul care urma să aibă loc, conform procedurii, cu un funcţionar al Ambasadei.

Luiza (n.r. sotia lui), cetăţean francez, era scutită de toate aceste formalităţi (inclusiv de interviu). Mie, însă, mi-au cerut – pe lângă dovada unui „depozit“ de două mii de dolari în cont (n-aş avea de unde să-i adun nici într-un an, darămite într-o lună) – un act care să ateste, „dată fiind vârsta dumneavoastră“, a precizat amabila doamnă de la ghişeu, că posed un loc de veci în România (ceea ce ar fi înlăturat, pesemne, suspiciunea „organelor“ americane că aş dori să emigrez). Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), aşa că am renunţat la excursie'', a scris Şora pe Facebook, intr-un mesaj intens distribuit.
Mihai Sora, in momentul casatoriei cu Luiza
Mihai Sora, in momentul casatoriei cu Luiza
Interesant este faptul ca Sora, membru de onoare al Academiei Romane, s-a casatorit la 98 de ani cu poeta Luiza Palanciuc, cu 56 de ani mai tanara decat el! Mihai Sora a mai fost casatorit o data, cu scriitoarea Mariana Sora, alaturi de care a stat 72 de ani, pana in 2011, cand Mariana a murit la 94 de ani!
Luiza Palanciuc
Luiza Palanciuc

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si