Finul lui Gigi Becali dă un tun imobilar de 75 milioane de euro! Horia Culcescu și-a redresat afacerile după ce Becali l-a împrumutat cu 18 milioane de euro!

Finul lui Gigi Becali dă un tun imobilar cu niște terenuri aflate în sudul Bucureștiului.

Webeditor: Matei Vaihan duminică 05 iulie 2020 , 11:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Finul lui Gigi Becali dă un tun imobilar într-o zonă aflată în plină dezvoltare. “Omul de afaceri Horia Culcescu (49 de ani) este în proces de vânzare a 4 hectare din fostele sere Berceni către retailerul Kaufland pentru 12,8 milioane de euro, tranzacție care poate fi definitivată în această vară și ar da startul dezvoltării fazei a doua a ansamblului rezidențial bucureștean Metalurgiei Park, care are deja 4.000 de apartamente”, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Citeste si: Ce cadou i-a facut Gigi Becali primei sale nepoate. Cu siguranta, Maria nu va avea niciodata grija banilor

Citeste si: Un fotbalist vrea să candideze la Primărie: „Singurul care ar putea să mă ajute ar fi Gigi Becali”

Citeste si: Gigi Becali nu le mai face cadou fiicelor sale câte o mașină, din cauza pandemiei de coronavirus: „Pe mine nu mă mai interesează lucrurile materiale. Mă debarasez de ele. Oricum bogații au luat-o razna”

Serele Berceni sunt deținute de firma Berser, controlată de omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume și fructe Leader International. Acestea sunt amplasate la câteva sute de metri de mallul Grand Arena și separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei, a mai relatat sursa citată.( vezi cât costă costumele pe care Becali și le comandă de la Londra)

Finul lui Gigi Becali dă un tun imobilar de 75 milioane de euro. Are un teren de 50 de hectare

“Circa jumătate din terenul de 50 de hectare pe care au funcționat serele din Berceni a fost deja cumpărat de o serie de dezvoltatori imobiliari români care au construit până acum 4.000 de apartamente și mai au în lucru alte 1.300 de unități. Din cealaltă jumătate, doar Lidl a cumpărat, cu 2,37 milioane de euro, un hectar și a deschis în 2017 un supermarket.”, a mai notat profit.ro.

„Horia Culcescu intenționează să vândă întregul teren pentru Metalurgiei Park. De pe urma tranzacției, el ar putea obține peste 75 milioane de euro. Inginerul agronom Horia Culcescu deține 230 de hectare de sere și 1.200 de hectare de vie.  Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care au funcționat serele Berceni.”, a mai dezvăluit site-ul cu profil economic.

Finul lui Gigi Becali dă un tun imobilar de 75 milioane de euro. Culcescu a investit 15 milioane de euro în sere

“El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în trecut cu 18 milioane euro pentru a-și dezvolta afacerea, potrivit declarației de avere a patronului echipei de fotbal FCSB. Alături de sora sa, Oana Belu, și cumnatul, Lucian Velciu, el se ocupă de afacerile demarate de tatăl lor, Marin Culcescu.”, s-a mai scris despre Culcescu.

„Cei trei se află în spatele brandului Domeniile Ostrov, dar și a Hortifruct. Familia Culcescu a investit 15 milioane de euro într-un complex de sere încălzite pe un amplasament de 13 hectare, în Pipera. Domeniile Ostrov au circa 1.600 de hectare de teren, din care 1.200 de hectare sunt plantate cu viță-de-vie. Compania are o fabrică cu o capacitate de depozitare de 130.000 de hectolitri de vin pe an”, s-a mai dezvăluit despre afacerile finului lui Gigi Becali.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si