Firul telefonului anticoruptie in sanatate s-a inrosit! Cate 10 pacienti suna in fiecare zi sa raporteze cereri de mita de la doctori
Suna aproape neincetat telefonul Directiei Generale Anticoruptie, de cand Vlad Voiculescu a anuntat cetatenii ca pot raporta orice tentativa de coruptie din sistemul medical, scriu jurnalistii Digi24.
La doar o ora de la anuntul ministrului Sanatatii, fosti pacienti au inceput sa povesteasca ofiterilor DGA ca au fost nevoiti sa dea mita unor medici ca sa efectueze actul medical.
Telefonul DGA este la dispozitia celor care vor sa sesizeze fapte de coruptie inca din anul 2005.
Cms. sef Sarmizia Fetcu, purtatorul de cuvant al DGA: „Putem sa spunem ca fata de saptamana anterioara, s-a constat o dublare a acestora si vorbim aici despre cateva zeci de sesizari”.
Numai ca nu toti cei care au sunat au sesizat fapte de coruptie.... Unii pacienti le-au cerut ofiterilor DGA sfaturi despre retete.
Cms. sef Sarmizia Fetcu: „Vorbesc aici despre nedumeriri in ceea ce priveste retetele compensate sau nemultumiri cu privire la conditiile unor pacienti internati in spital. Avem si o situatie in care un medic ne-a sesizat cu privire la o chestiune administrativa de clarificat”.
Au fost si persoane care au reclamat faptul ca anumiti medici le-au cerut bani.
„(De ce ati dat?) Ca bou, ca asa facea toata lumea.
imi era "tarsa" de operatia cu pricina, era o anestezie generala, dar ca idee”.
„(V-a cerut vreodata bani la medic?) Nu, dar lasa de inteles”.
„De cum intri in spital, incepi sa te interesezi cat anume se da medicului”.
si totusi romanii inca se tem sa vorbeasca despre coruptie. Mai mult de o treime dintre romani nu sunt dispusi sa declare fapte de coruptie, din cauza consecintelor care ar putea urma.
O arata ultimul raport asupra coruptiei al Transparency International.
De la inceputul anului aproape zece mii de apeluri au fost primite prin linia verde anticoruptie.
.La doar o ora de la anuntul ministrului Sanatatii, fosti pacienti au inceput sa povesteasca ofiterilor DGA ca au fost nevoiti sa dea mita unor medici ca sa efectueze actul medical.Telefonul DGA este la dispozitia celor care vor sa sesizeze fapte de coruptie inca din anul 2005.Cms.
sef Sarmizia Fetcu, purtatorul de cuvant al DGA:
„Putem sa spunem ca fata de saptamana anterioara, s-a constat o dublare a acestora si vorbim aici despre cateva zeci de sesizari”.Numai ca nu toti cei care au sunat au sesizat fapte de coruptie.... Unii pacienti le-au cerut ofiterilor DGA sfaturi despre retete.
Comisar. sef Sarmizia Fetcu:
„Vorbesc aici despre nedumeriri in ceea ce priveste retetele compensate sau nemultumiri cu privire la conditiile unor pacienti internati in spital.
Avem si o situatie in care un medic ne-a sesizat cu privire la o chestiune administrativa de clarificat”.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro
Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro
Au fost si persoane care au reclamat faptul ca anumiti medici le-au cerut bani.
„(De ce ati dat?) Ca bou, ca asa facea toata lumea. imi era "tarsa" de operatia cu pricina, era o anestezie generala, dar ca idee”.
„(V-a cerut vreodata bani la medic?) Nu, dar lasa de inteles”.
„De cum intri in spital, incepi sa te interesezi cat anume se da medicului”.
Si totusi romanii inca se tem sa vorbeasca despre coruptie. Mai mult de o treime dintre romani nu sunt dispusi sa declare fapte de coruptie, din cauza consecintelor care ar putea urma.
Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro
Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro
Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro
O arata ultimul raport asupra coruptiei al Transparency International.De la inceputul anului aproape zece mii de apeluri au fost primite prin linia verde anticoruptie.