Fiscul cere banii de la restanţieri. Românii vor primi decizii de impunere în noiembrie

Motivul pentru care s-a luat această decizie este reprezentat de faptul că de cinci ani nu s-au calculat diferenţele de impozit pe venit, CAS şi CASS

E. V., vineri 05 octombrie 2018 , 11:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Fiscul a decis să trimită de săptămâna viitoare decizii de impunere tuturor românilor cu restanţe, a declarat Ministrul Finanţelor. 
 
Motivul pentru care s-a luat această decizie este reprezentat de faptul că de cinci ani nu s-au calculat diferenţele de impozit pe venit, CAS şi CASS. "Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului. Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la... să spunem martie 2019", a afirmat Eugen Teodorovici la un post de televiziune. 
 
Eugen Teodorovici este de părere că la finalul lunii octombrie se va finaliza situaţii, iar restanţierii vor primi decizii de impunere, după caz.  "Deci practic noi în octombrie la final avem finalizată această situaţie, vom şti exact câţi anume... în noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia pentru că asta este, până la 1 ianuarie 2019. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile să plătească. Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste. În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie", a mai spus ministrul Finanţelor. 
 
 
 
 
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si