Fiul autorului romanului ”Stăpânul Inelelor” a murit. Christopher Tolkien avea 95 de ani

Christopher Tolkien, fiul autorului J. R. R. Tolkien cel care a scris romanele „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”, a murit la vârsta de 95 de ani. Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de Fundația Tolkien care a ținut să transmită condoleanțe familiei.

Author: R.B. vineri 17 ianuarie 2020 , 10:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Christopher Tolkien a decedat la vârsta de 95 de ani. Fundaţia Tolkien transmite cele mai sincere condoleanţe lui Baillie, Simon, Adam, Rachel şi întregii familii Tolkien”, se arată într-un comunicat al asociaţiei Tolkien.

Citeste si: Bărbat care a lucrat pentru pelicula "The Lord of The Rings", crimă teribilă. Și-a ucis părinții pentru că nu au avut grijă de câine

Christopher Tolkien este cel de-al treilea copil al scriitorului de origine engleză J. R. R. Tolkien.

Fiul cel mai mic al autorului romanelor fantastice s-a ocupat în timpul vieții sale de operele renumitului său tată. Christopher a editat multe dintre operele lui Tolkien care au fost publicate după moartea scriitorului.

Citeste si: Premiile Oscar: top filme cu cele mai multe premii Oscar

Băiatul cel mic al scriitorului a publicat după moartea tatălui său notițe și manuscrise nepublicate.  „Silmarillion”  este una dintre operele care a apărut după moartea autorului englez care a survenit la vârsta de 81 de ani din cauza unei pneumonii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si