Floriile 2023. Iată pe ce dată se sărbătoresc Floriile în anul 2023. În popor sărbătoarea mai este cunoscută și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim.

Floriile 2023.

Floriile 2023. Pe ce dată este sărbătoarea în acest an?

[Sursa foto: PixaBay]

Care este semnificația Floriilor?

Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în rândul creștinilor și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim.

Duminica Floriilor este ziua în care creștinii își amintesc de momentul în care Domnul Iisus Hristos a ajuns în Ierusalim, călare pe mânzul asinei, iar în jurul său erau cei 12 apostoli. 

În clipa în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii au venit într-un număr mare pentru a-l întâmpina pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, una dintre cele mai mari minuni ale lumii. Oamenii care s-au adunat țineau în mână ramuri de măslin și finic și l-au recunoscut drept adevăratul Mântuitor.

Citește și: Cine a fost Sf. Eftimie? Este sărbătorit în fiecare an pe această dată

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide ultima săptămână pe pământ din viața lui Iisus. După Florii începe Săptămâna Patimilor când are loc Paștele sau minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Floriile 2023.

Floriile 2023. Pe ce dată este sărbătoarea în acest an?

[Sursa foto: PixaBay]

Când sunt Floriile în 2023?

În ziua de Florii, credincioșii merg la biserică, unde participă la slujbă și duc ramuri de salcie. Acestea sunt sfințite de preoți, iar ulterior credincioșii le duc acasă și le pun lângă o icoană.

Potrivit tradiției, cei care au astfel de ramuri de salcie sunt feriți de rele și de boli pe tot parcursul anului.  

Citește și: Când pică Paştele în 2023? De mult nu a mai fost așa! Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă

Ramurile de salcie din ziua Floriilor reprezintă un simbol al biruinței vieții împotriva morții și amintesc de ramurile de măslin și finic cu care creștinii l-au întâmpinat Iisus Hristos când a intrat în Ierusalim. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Duminica Floriilor sau a Stâlpilor este una dintre cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc. Sărbătoarea este primită cu mare fast, întrucât simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim, orașul unde a început să fie celebrată. Această duminică îi pregătește pe credincioși de biruința lui Hristos asupra zilei de duminică care urmează, ziua Învierii. Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de „Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post.

În anul 2023, creștin ortodocșii sărbătoresc Floriile pe 11 aprilie.

Citește și: Pelerinaj la Biserica Sfântul Anton- Curtea Veche din București: sute de credincioși au venit să se roage


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si