Pelerinaj la Biserica Sfântul Anton- Curtea Veche din București: sute de credincioși au venit să se roage

Sute de credincioși s-au adunat în această dimineață pentru a se ruga în Biserica Sfântul Anton- Curtea Veche din Capitală. În fiecare marți, credincioșii calcă pragul bisericii pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.

Author: Maria Stiuca marți 17 ianuarie 2023 , 14:46

Pelerinaj la Biserica Sfântul Anton- Curtea Veche din București: sute de credincioși au venit să se roage

Pelerinaj la Biserica Sfântul Anton- Curtea Veche din București: sute de credincioși au venit să se roage

[Sursa foto: Wikipedia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sutele de enoriași au călcat astăzi pragul Bisericii Sfântul Anton- Curtea Veche din București pentru a se ruga pentru sănătate și a-și pune dorințe la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.

Enoriașii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare

Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare  este în centrul atenției credincioșilor în fiecare marți. Și astăzi, enoriașii s-au adunat cu sutele pentru a-și pune dorințe și a se ruga pentru sănătate și bucurie în viață. De asemenea, multe dintre domnișoare s-au strâns pentru a se ruga să-și găsească iubirea veșnică în viață, pentru că Sfânul Antonie cel Mare este un puternic mijlocitor în faţa lui Dumnezeu pentru îndeplinirea acestei dorinţe. 

Conform credincioșilor care s-au rugat timp de nouă marți consecutive la icoana făcătoare de minuni, împlinirea dorințelor nu a întârziat să apară, nici măcar a celor legate de dragoste și căsătorie.

Citește și: Sâmbăta Morților 2023. Tradiții și obiceiuri

Pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. A fost adus Brâul Maicii Domnului

Sute de credincioși din toată țara vin zilele acestea la Biserica Sfântul Gheorghe din București pentru a se închina la Brâul Maicii Domnului. Racla sfântă a fost adusă din Grecia de duminică. 

Sute de oameni au îndurat frigul la pelerinajul de Sfântul Nicolae, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București.

Credincioșii au venit pentru a se închina la racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dar și la brâul Maicii Domnului, adus din Grecia.

Citeste si: Imaginea care a topit inimile internauților. Cum arată Liam, fiul lui Laurențiu Reghecampf, la 10 luni:”O frumusețe de copil!”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Oamenii așteaptă zeci de minute pentru a ajunge la racla sfântă.

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia a fost pus spre închinare, alături de racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, de duminică, ora 14:00, în Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală.

Pelerinajul durează patru zile, până pe 7 decembrie, iar biserica va fi deschisă până la ora 22.00 în fiecare zi. 

Brâul Maicii Domnului, a fost adus pentru prima dată în Capitală.

Citește și: Sărbătoare mare azi, 17 ianuarie 2023: Este cruce neagră în calendarul creștin-ortodox!

De la ce oră vor avea loc slujbele de Liturghie

În zilele următoare sunt așteptați să vină sute de credincioși din toată țara, dar și din Capitală. 

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Misterul scheletului de „extraterestru” de 15 centimetri a fost în sfârșit rezolvat după ani de dezbateri- radioimpuls.ro

Programul liturgic este adecvat acestor zile dedicate hramului de iarnă al Bisericii Voievodale Sf. Gheorghe-Nou din Bucureşti, Sfânta Liturghie urmând a începe de la ora 10.00, fiind precedată de Slujba Utreniei. Excepţie face ziua de marţi, la Sărbătoarea Sfântului Nicolae, când Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească va avea loc de la ora 9.30, urmând a fi oficiată de Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul, delegatul Patriarhului Daniel, la ziua hramului bisericii.

Brâul Maicii Domnului a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou, cu ocazia prăznuirii hramului de iarnă al bisericii. Potrivit tradiţiei, Cinstitul Brâu a fost ţesut de însăşi Maica Domnului din fire de cămilă, şi după adormire, în momentul înălţării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

Citește și: Calendar ortodox 18 ianuarie 2023. Ce sărbătoare este miercuri?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si