Natura este o adevarata minune, o farmacie vie care se lasa descoperita doar sa aveti rabdare! De cand se stie, tanti Lenuta a facut suc din florile de soc, dar si sirop, iar in zilele reci de iarna si-a facut ceai din florile uscate.


Batranii spun ca socul e o planta miraculoasa. Chiar si specialistii o recomanda, datorita continutului de vitamina C, fiind buna pentru raceala, gripa, dar si pentru domisoarele mai plinute.

Dureaza cam o luna de zile ca florile sa se usuce.  Din plantele parfumate, cel mai usor se face sucul. In 6-7 litri de apa, puneti un manunchi de flori.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Punem bucatica asta de drojdie, pentru a fermenta si a fi sifonat. Mai puneti lamaie dupa gust si sucul este numai bun de a fi lasat la soare aproximativ 3 zile.

Din soc se face sirop pentru iarna. Alegeti cam 50 de flori de soc, pe care le puneti in 2-3 litri de apa. La aceasta cantitate, dizolvati cam 3 kilograme de zahar.

Cu sucul de la doua lamai si putina coaja, socata e gata. Acest strop de natura, gata cat ati bate din palme, se pastreaza in camara, la loc racoros.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si