Informatia a fost anuntata pe Facebook de actorul Florin Calinescu si de medicul Monica Pop.

"Romani, a murit OLGA TUDORACHE...! O ARTISTA cat pamantul asta! Profesoara mea, mama mea!", a scris Calinescu.

"Telefonul a sunat din nou in noapte.(...) Doamna Olga Tudorache a plecat...Regret din suflet! Am tot sperat...", a scris, miercuri dimineata, si medicul Monica Pop. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Olga Tudorache a fost internata la Spitalul Elias din Capitala in 9 octombrie, iar in 12 octombrie a fost transferata la Terapie Intensiva.

Olga Tudorache, doamna teatrului romanesc, a imbogatit lumea teatrului si a cinematografiei din Romania, interpretand magistral roluri intre care se numara Vitoria Lipan din "Baltagul", dupa Mihail Sadoveanu, Beatrice din "Efectul razelor gamma asupra anemonelor", de Paul Zindel, si mama lui Mihai Viteazul in filmul din 1970, dar si formand generatii de actori, in anii in care a fost profesor universitar.

Olga Tudorache s-a nascut pe 11 octombrie 1929, in comuna Oituz din judetul Bacau. In anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru si a intrat in echipa Teatrului Tineretului din Bucuresti, unde a jucat pana in anul 1966, cand institutia teatrala a fuzionat cu Teatrul Nottara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si