Citeste si: Efecte devastatoare în urma furtunilor, în 16 judeţe din țară. Ce recomandări fac pompierii

"Această hotărâre de Guvern stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor", a declarat Cîţu. Premierul le-a mai solicitat prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber, pentru a le explica riscurile la care se vor expune acolo unde sunt avertizări meteo extreme.

Florin Cîțu: „Voi vorbi cu ministrul Muncii pentru a pregăti o hotărâre de Guvern care să instituie derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgenţă..”

Florin Cîţu a spus că va lua legătura cu Ministru M uncii pentru a pregăti o hotărâre de Guvern pentru ca ajutoarele de urgenţă să ajungă cât mai rapid la oameni. Premierul a mai menționat că această hotărâre stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Voi vorbi cu ministrul Muncii pentru a pregăti o hotărâre de Guvern care să instituie derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgenţă(...).

Această hotărâre de Guvern stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor", a afirmat Florin Cîţu.

Citeste si: Tragedie în Belgia! Un român a murit şi alţi cinci sunt răniţi după ce o şcoală în construcție s-a prăbușit

Premierul a subliniat că se va deplasa personal în zonele unde ajutoarele trebuie să ajungă pentru a se asigura că acestea vor ajunge la acele persoane

"Vreau să vă avertizez că mă voi deplasa personal acolo unde aceste ajutoare trebuie să ajungă(...) să mă asigură că ajung ajutoarele la persoanele repsective", a mai spus premierul.

Citeste si: Bilanţ coronavirus, azi 20 iunie 2021: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Totodată, Forin Cîţu le-a solicitat prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber, în zonele unde sunt valabile avertizările meteo.

"Aş vrea ca prefecţii să ia legătura cu organizatorii de evenimente în spaţiul liber, mai ales în zonele unde avem Cod portocaliu şi Cod roşu, să le spună riscurile la care se expun, trebuie să fim foarte atenţi aici", a mai adăugat premierul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si