Florin Cîțu este noul președinte al Senatului

Florin Cîțu a fost ales, marți, preşedinte al Senatului. Liderul partidului național liberal a candidat împotriva Ancăi Dragu, care a fost revocată marţi din funcţie şi a candidat pentru un nou mandat.

Author: Alexandra Costea marți 23 noiembrie 2021 , 15:37

Florin Cîțu este noul președinte al Senatului

Florin Cîțu la Congresul PNL din 2021

[Sursa foto: Facebook- Florin Cîțu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Cîțu a câștigat poziția de președinte al Senatului cu 82 de voturi favorabile şi 25 ”împotrivă”. 

Contra-candidata Anca Dragu (USR), care a fost revocată marți din funcţie, a obţinut 25 de voturi ”pentru” şi 82 ”împotrivă”. 

Citeste si: Marcel Ciolacu candidează pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

Plenul Senatului a votat astăzi noul președinte

Plenul Senatului a votat, marţi, noul preşedinte, ca urmare a revocării din funcţie a Ancăi Dragu. S-au înscris două candidaturi, Florin Cîţu, din partea noii majorităţi parlamentare PNL-PSD şi UDMR şi Anca Dragu, propusă de grupul parlamentar al USR. Alina Gorghiu a fost mandatată de Biroul Permanent al Senatului să conducă forul legislativ până când Florin Cîţu va prelua funcţia, vineri, pentru că, până la învestirea noului Guvern, el deţine încă funcţia de premier interimar.  Votul în plenul Senatului a fost secret, folosindu-se buletine de vot. 

Florin Cîţu ar urma să îşi preia funcţia de preşedinte al Senatului abia joi, după votul de învestire pentru Cabinetul Ciucă, când acvesta nu va mai fi

premier interimar. 

Până atunci, Biroul Permanent a mandatat-o pe Alina Gorghiu, de la PNL să conducă Senatul până când Florin Cîţu va prelua şefia forului. 

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că propunerea grupului pentru şefia Senatului este Florin Cîţu, însă şi-ar dori ca să producă efecte începând cu data de vineri, ca să nu avem nicio discuţie, după terminarea procedurii constituţionale.

Fenechiu a anunţat că Biroul Permanent al Senatului i-a atribuit şi a delegat astăzi senatoarei Alina Gorghiu toate puterile pentru a conduce Senatul, până la alegerea noului preşedinte. 

Citeste si: Lista miniştrilor PNL şi PSD în noul Guvern Ciuca. Miercuri urmază audierile


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si