UPDATE- ”Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. În cadrul reuniunii BPN aM stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor.

E indicată clar posibilitatea formării unei majorităţi”, a anunţat Orban.

PNL l-a propus ca premier pe Florin Cîțu

Conducerea liberală a decis şi formarea unei echipe de negociere care să fie condusă de preşedintele PNL.
UPDATE A fost o singură abţinerea în BPN al PNL la votul dat lui Florin Cîţu şi anume a lui Dan Motreanu, au adăugat sursele citate.

UPDATE Florin Cîţu ar fi favorit pentru poziţia de premier, au precizat surse din PNL, pentru News.ro. Acesta a avut o întâlnire miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, au mai spus sursele citate.

florin cîțu premier
Florin Cîțu - propunere premier din partea PNL.[Sursa foto: google]

Cîţu a mai fost desemnat premier de către şeful statului, pe 26 februarie, însă acesta şi-a depus mandatul şi astfel votul de învestitură pentru Guvern în Parlament nu a mai fost dat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri la prânz cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta în legăturî cu cele trei propuneri pe care liberalii le au pentru funcţia de premier, a anunţat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Citeste si: Ciucă, premierul desemnat, primele declarații de la preluarea mandatului: “Voi continua să asigur... “

Citeste si: Liderul AUR, reacție după demisia lui Ludovic Orban: „Și-a asumat rezultatele dezastruoase”

Destule şanse de a fi nominalizat pentru şefia noului Executiv le are actualul premier interimar Nicolae Ciucă, potrivit surselor liberale. Alte posibile variante ar mai fi Florin Cîţu, Marcel Boloş sau Virgil Popescu.

De asemenea, Rareş Bogdan a anunţat miercuri că vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri.

Întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona de la şefia PNL, Bogdan a răspuns: „Dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si