Florin Cîţu: „Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor”

Premierul Florin Cîțu a făcut noi declarații înaintea ședinței de Guvern. Politicianul a menționat că au fost aprobate toate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor.

Author: Georgiana Balaban miercuri 03 februarie 2021 , 16:01

florin cîțu scenarii redeschidere școli
Florin Cîțu face declarații la Guvern.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîţu a declarat că, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri, a fost aprobată hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor.

El a adăugat că regulile privind începerea şcolilor vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

Citeste si: Florin Cîţu: „Anul acesta punctul de pensie e mai mare ca în 2020”

„Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor pe care le-am prezentat în spaţiu public. Ele vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a afirmat miercuri Florin Cîţu.

florin cîțu scenarii redeschidere școli
Florin Cîțu despre redeschiderea școlilor.[Sursa foto: google]

Ce a transmis Președintele României- Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic.

Citeste si: Se deschid școlile de luni, 8 februarie 2021! Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis

Peste 2,4 milioane de elevi se vor întoarce pe băncile şcolilor, iar cei care vor refuza să poarte masca de protecţie, nu vor fi primiţi în colectivitate, a declarat marţi seară ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. În cazul în care vreun profesor va refuza masca de protecţie, acesta va suporta o sancţiune din partea Inspectoratului Şcolar.

Citeste si: Se redeschid școlile! Klaus Iohannis: De luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si