De luni, 8 februarie 2021, se redeschid școlile din România. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, în urma ședinței de la Cotroceni, când se vor redeschide școlile. Președintele României a afirmat că de luni, 8 februarie 2021, elevii revin în bănci.

Author: Georgiana Balaban marți 02 februarie 2021 , 17:41

iohannis redeschidere școli 8 februarie
Klaus Iohannis a anunțat că școlile se redeschid de luni.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful statului, Klaus Iohannis a transmis, azi, în urma ședinței de la Cotroceni, când vor reveni elevii în bănci.

Președintele României a declarat că de luni, 8 februarie 2021, toți elevii din ciclul primar, respectiv clasele I-IV, și copiii de la grădinițe vor reveni în bănci. Elevii claselor V-VIII vor reveni și ei la școală.

Decizia a fost luată în unanimitate de Președintele României, premierul Florin Cîțu, dar și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Educației și Cercetării Sorin Cîmpeanu. Majoritatea elevilor încep școala de luni. „Pregătiți copiii pentru școală! Multă sănătate!” a transmis Klaus Iohannis.

Începe semestrul doi. Ce trebuie să știe toți elevii români

Klaus Iohannis a anunțat că elevii vor începe semestrul doi în format fizic.
„Tocmai am finalizat o întâlnire la care au participat premierul, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alţi experţi şi consilieri de la Adminsitraţia Prezidenţială. Am discutat ce se va întâmpla cu şcolile din România începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul 2.

Citeste si: Când se redeschid școlile. Anunțul făcut de Premierul Florin Cîțu

Am început cu o analiză a contextului pandemic şi nu, nu am scăpat de pandemie, e important să respectăm măsurile în vigoare, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la ATI, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Deci, cum spun experţii, trendul este descendent”, a afirmat Preşedintele la începutul declaraţiei.

Citeste si: Se redeschid școlile! Klaus Iohannis: De luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Șeful Statului a menționat că nu suntem singuri în Europa și că majoritatea țărilor care fac parte din Uniunea Europeană redeschid unitățile de învățământ. „În unanimitate am decis ca începând de luni, când începe semestrul ll, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii, şi pentru dascăli.

În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID-19, în aşa-numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală: şi grădiniţă, şi ciclu primar, gimnaziu şi liceu. În localităţile în care sunt ceva mai multe cazuri, aşa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la şcoală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat.

Cine sunt elevii care vor continua cu școala online

În localităţile în care, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în aşa-numitul scenariu roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Deci în scenariul roşu merg cei mici fizic, iar clasele de la V până la a XII-a fac şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa e mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci pe scurt, grădiniţele şi clasele I –IV vor funcţiona fizic peste tot, mai puţin localităţile care intră în carantină.

Acolo unde sunt puţine cazuri de COVID-19 toţii copiii merg la şcoală, unde sunt ceva mai multe merg la şcoală cei mici şi clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte să intre în carantină, merg doar cei mici grădiniţă, clasele I-IV, restul făcând şcoală online”, a anunţat Iohannis.

Citeste si: Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

iohannis redeschidere școli 8 februarie
Școli redeschide din data de 8 februarie 2021.

„Atenţie mare la redeschiderea şcolilor! Nu ne permitem nicio greşeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor şi a colegilor noştri”, au transmis sindicaliştii.

Acolo unde se înregistrează peste 6 infectări la mia de locuitori, elevii trec la cursuri exclusiv online.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si