Florin Piersic Jr, despre cum se descurca un artist care nu e angajat “Dau din coate ca sa platesc toate facturile”

Pe Florin Piersic Jr il vedeti pe scena teatrelor independente in mai multe spectacole, este scriitor, scenarist si regizor.

Author: C.L. Editor: Viorela Precupas miercuri 08 februarie 2017 , 08:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Florin Piersic Jr, despre cum se descurca un actor care nu e angajat “Dau din coate ca sa platesc toate facturile”
Pe Florin Piersic Jr il vedeti pe scena in mai multe spectacole, este scriitor, scenaris si regizor. Totusi nu este angajatul nici unui teatru.
Intr-un interviu acordat revistei “Sapte seri”, Piersic Jr a marturisit ca de 17 ani nu mai este angajat.
“Nu mai am un salariu fix, asa ca trebuie sa dau din coate ca sa platesc toate facturile. Alerg tot timpul. Stiu, intru intr-o zona meschina acum, dar viata chiar asa e, de multe ori”, a povestit actorul, care intotdeauna a fost extrem de zgarcit cu informatiile privind viata sa personala.
Intr-un alt interviu mai vechi, actorul povestea de ce a plecat de la Teatrul Mic, acolo unde a fost angajat dupa terminarea facultatii. “Am stat in coasta celor de la Teatrul Mic multa vreme, de aceea am si plecat, nu pentru ca primeam bani putini. Cand esti deodata fara stapan, liber, nu reusesti sa-ti stapanesti emotia.
Este ceva extraordinar, nu exista cuvinte pentru asta. Dupa cateva luni mi-am dat seama insa ca banii imi erau necesari ca sa-mi platesc darile. Am inceput sa traduc la greu. Erau zile in care nu mai puteam sa scriu pentru ca ma durea mana”, povestea Piersic Jr

Totusi nu este angajatul nici unui teatru. Intr-un interviu acordat revistei “Sapte seri”, Piersic Jr a marturisit ca de 17 ani nu mai este angajat. “Nu mai am un salariu fix, asa ca trebuie sa dau din coate ca sa platesc toate facturile. Alerg tot timpul. Stiu, intru intr-o zona meschina acum, dar viata chiar asa e, de multe ori”, a povestit actorul, care intotdeauna a fost extrem de zgarcit cu informatiile privind viata sa personala.

Florin Piersic Jr in spectacolul "O mie de motive"
Florin Piersic Jr in spectacolul "O mie de motive"

Intr-un alt interviu mai vechi, actorul povestea de ce a plecat de la Teatrul Mic, acolo unde a fost angajat dupa terminarea facultatii. “Am stat in coasta celor de la Teatrul Mic multa vreme, de aceea am si plecat, nu pentru ca primeam bani putini. Cand esti deodata fara stapan, liber, nu reusesti sa-ti stapanesti emotia. Este ceva extraordinar, nu exista cuvinte pentru asta. Dupa cateva luni mi-am dat seama insa ca banii imi erau necesari ca sa-mi platesc darile. Am inceput sa traduc la greu. Erau zile in care nu mai puteam sa scriu pentru ca ma durea mana”, povestea Piersic Jr

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si