Florin Secureanu sustragea sume uriase din casieria spitalului Malaxa, dar nu-si platea apa curenta! Fostul manager a fost obligat in instanta sa-si achite datoria catre Apa Nova

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, acuzat ca a delapidat sume imense, nu isi platea apa curenta.

Author: Matei Vaihan Editor: Catalin Patru sâmbătă 24 decembrie 2016 , 09:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dupa dezvaluirile lui Catalin Tolontan, DNA a anuntat ca l-a pus sub invinuire pe Florin Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, acesta fiind acuzat ca in perioada 2009-2016 „a pus in aplicare o schema prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape doua milioane lei.

Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa. Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe)”, a explicat DNA.
Desi scotea sume uriase in fiecare zi, Secureanu nu a catadicsit sa-si plateasca facura de apa la locuinta sa! In octombrie 2012, el a fost dat in judecata de Apa Nova, obiectul procesului de la Judecatoria Sectorului 2 fiind „somatie de plata”, suma totala a facurilor neachitate fiind de putin peste 1.000 de lei. "Admite cererea, astfel cum a fost modificată, de emitere a ordonanţei care să conţină somaţia de plată formulată de creditoare în contradictoriu cu debitorul. Somează pe debitor ca, în termen de 20 de zile de la data rămânerii irevocabile a prezentei ordonanţe, să plătească creditoarei suma de 1.459,76 lei, dintre care: 1.016,12 lei cu titlu de contravaloare a facturilor neachitate; 443,64 lei cu titlu de penalităţi de întârziere. Obligă debitoarea la plata către creditoare a sumei de 42 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, a fost verdictul judecatorilor.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si