Florin Zamfirescu, despre Olga Tudorache: "Era seaca si aspra si te repezea la inceput, te si speria"

Dupa decenii in care a slujit scena teatrului si a filmului romanesc si a oferit lumii artistice mai multe generatii de actori talentati, Olga Tudorache a facut o ultima reverenta. Marea doamna a scenei, cum a fost supranumita, s-a stins in aceasta dimineata, la varsta de 88 de ani.

Author: V.P. miercuri 18 octombrie 2017 , 18:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Supranumita "Marea Doamna teatrului romanesc", Olga Tudorache a fost una dintre cele talentate si expresive actrite a scenei romanesti. A dat viata celor mai puternice personaje, in peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanti regizori.

In urma cu o saptamana, regretata actrita a implinit 88 de ani, iar starea ei de sanatate se agrava de la o zi la alta.

MONICA POP: Imi pare foarte, foarte rau! Cred ca este inegalabila si, dupa parerea mea, anumiti oameni ar fi trebuit sa traisca vesnic.

Admirata de colegii de breasla pentru forta ei, acestia nu au reusit niciodata sa inteleaga de unde venea acea energie si acel talent de nestavilit, care reuseau sa capteze atentia oricui o urmarea.

FLORIN ZAMFIRESCU: Avea o caldura acoperita de o asprime. Era seaca si aspra si te repezea la inceput, te si speria.  

Extrem de rezervata cu viata sa personala si profesionala, Olga Tudorache a primit nemumarate distinctii pentru activitatea sa in teatru,  cinematografie, dar si ca profesor universitar.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si