Un nou focar de coronavirus în România. Anunţul făcut de autorităţi

Un nou focar de coronavirus în România. Mai mult de jumătate din beneficiarii Centrului de Îngrijire de la Onceşti, Giurgiu, sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Author: Andreea Stoica marți 04 august 2020 , 11:29

focar coronavirus romania judetul giurgiu
focar coronavirus romania judetul giurgiu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Peste jumătate din beneficiarii Centrului de Îngrijire Persoane Vârstnice de la Onceşti, judeţul Giurgiu, au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus, respectiv 16 din cei 29.

Numărul cazurilor confirmate în rândul salariaţilor a ajuns la patru dintr-un total de 33 de angajaţi, după ce o infirmieră a mai fost confirmată pozitiv la finalul lunii iulie.

"O infirmieră din cadrul Centrului pentru Persoane Vârstnice Onceşti a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în data de 31 iulie 2020, astfel încât toţi angajaţii care se aflau de serviciu au fost plasaţi în carantină instituţionalizată la locul de muncă, iar în data de 1 august a fost demarată ancheta epidemiologică în cadrul centrului. Echipa DSP Giurgiu s-a deplasat în cadrul centrului de îngrijire de unde a recoltat probe tuturor beneficiarilor şi personalului de serviciu, 34 de probe în total. În urma recoltării probelor au fost confirmate nouă cazuri pozitive din rândul beneficiarilor şi un caz din cadrul personalului de la pază. Recoltarea probelor a continuat şi în data de 2 august, când au mai fost confirmate încă şapte cazuri din rândul beneficiarilor, iar în data de 3 august au

mai fost confirmate încă două persoane din rândul salariaţilor", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de DSP Giurgiu.

Citeste si: Harta dezastrului creat de COVID-19 în România

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

focar coronavirus romania judetul giurgiu
focar coronavirus romania judetul giurgiu

Ancheta epidemiologică continuă

Ancheta epidemiologică continuă şi au mai fost recoltate 30 de probe de la angajaţi şi de la beneficiarii centrului, pentru care rezultatul a fost negativ la prima testare.

Directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, a spus că reprezentanţii DSP au făcut doar testările în centru.

Citeste si: OMS: Efectele pandemiei se vor resimţi şi în următoarele decenii

"În cadrul Centrului de Îngrijire Persoane Vârstnice de la Onceşti sunt 29 de beneficiari şi 33 de salariaţi, angajaţii DSP nu au efectuat nicio anchetă epidemiologică, doar personalul care a efectuat testele s-a deplasat în centru", a declarat marţi, pentru Agerpres, Cătălin Lupu.

Citeste si: Cum fentează muncitorii români autoritățile din Italia pentru a scăpa de carantină

La ora actuală, beneficiarii confirmaţi pozitiv cu coronavirus, precum şi personalul de la pază testat pozitiv se află sub supraveghere medicală, în unităţi spitaliceşti, iar în cadrul centrului au fost dezinfectate toate suprafeţele din interior şi a fost făcută dezinfecţie şi în exteriorul clădirii. Beneficiarii testaţi negativ au fost repartizaţi câte unul în cameră


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si