Focar de hepatită de tip A în judeţul Alba; au fost înregistrate 17 cazuri la copii

Un număr de 17 cazuri de hepatită acută virală de tip A au fost depistate în municipiul Blaj din judeţul Alba, de la începutul anului şi până în prezent.

Author: E. V. joi 28 martie 2019 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spun că este vorba de un focar, iar cei afectaţi sunt copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani. Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, în luna ianuarie au fost înregistrate şase cazuri, alte cinci în luna februarie şi şase în luna martie.

"O echipă mixtă a DSP, formată din specialişti de medicină preventivă şi inspectori sanitari, s-a deplasat în municipiul Blaj cu scopul de a lua toate măsurile necesare în vederea limitării evoluţiei focarului în colectivităţile preşcolare şi şcolare din zonă. Reprezentanţii DSP Alba au avut o întâlnire de lucru la care au participat directorii de instituţii de învăţământ, asistenţii medicali comunitari, medic şi asistenţi medicali şcolari, coordonatorul serviciului de asistenţă socială şi mediatorul sanitar", a declarat, pentru News.ro, Dragoş Suciu, purtătorul de cuvânt al DSP Alba.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Cei 17 copii care au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A şi care au vârste cuprinse între 3 şi 15 ani învaţă în patru şcoli şi două grădiniţe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme uşoare şi au fost reintegraţi în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie, scrie News. 

Hepatita A este o boala contagioasă cauzată de infecţia ficatului cu virusul hepatitic A. Odată ce o persoană a fost infectată cu hepatita A, dezvoltă imunitate pe termen lung şi nu mai poate contracta boala a doua oară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si