Alte trei noi focare de COVID-19 identificate în România

Trei noi focare de Sars-Cov-2 fac ravagii pe teritoriul țării noastre. Focarele includ peste 60 de persoane implicate.

Author: Georgiana Balaban luni 26 octombrie 2020 , 08:50

focare covid 19 în românia
Alte trei noi focare de Sars-Cov-2.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile din Prahova au raportat duminică trei noi focare de COVID-19 care includ peste peste 60 de persoane. Unul dintre focare a fost constatat în Spitalul Municipal Câmpina iar alte două la agenţi economici.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, la Spitalul Municipal Câmpina, cinci cadre medicale din Secţia Obstetrică-Ginecologie au fost, confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Personalul medico-sanitar s-a izolat, graficul de lucru în secţie a fost refăcut, spaţiile au fost dezinfectate iar activitatea se desfăşoară în condiţii normale.

Virusul Sars-Cov-2 face ravagii în România

focare covid 19 în românia
Focare de Covid-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]


Focare de coronavirus care includ zeci de persoane au fost de asemenea constatate la două firme, una din Ploieşti şi alte din Ariceştii Rahtivani.

„La agentul economic din Ploieşti, 31 de angajaţi dintre 212 testaţi au avut rezultate pozitive la testarea pentru identificarea SARS-CoV-2.
Angajaţii au fost testaţi în vederea efectuării unui training în afara ţării pentru un proiect nou. Toţi cei depistaţi pozitiv sunt izolaţi şi sunt asimptomatici în prezent, iar contacţii direcţi ai acestora au fost carantinaţi. Activitatea a fost reorganizată astfel încât să nu afecteze procesul de producţie şi spaţiile au fost igienizate”,
transmite Prefectura Prahova.

În ceea ce priveşte firma din localitatea Ariceştii Rahtivani, din 25 de salariaţi care au fost testaţi au fost confirmaţi 17 angajaţi dintre 25 testaţi. Activitatea a fost reorganizată, spaţiile igienizate iar persoanele care au intrat în contact cu bolnavii sunt în carantină.

Citeste si: Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Citeste si: Ludovic Orban, despre testarea în masă

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţului Prahova au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 8888 de persoane, iar dintre acestea 292 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

În doar 24 de ore, de sâmbătă până duminică, au fost raportate 164 de noi infectări şi au fost constatate şase decese asociate infectării cu SARS-CoV-2. Este vorba despre trei femei cu vârste de70, 71, 82 ani şi trei bărbaţi de 56, 65, 69 ani, cu comorbidităţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si