"Focul viu" de la Andreiasu de Jos poate prezice cutremurele din Romania - Misterul din inima muntilor Vrancei il afli aici

Cutremurele din Romania pot fi prevestite cu cateva secunde inainte de a se produce. Nu este vorba despre aparatura de ultima generatie, ci despre semnele pe care le da natura, sustin oamenii din Vrancea. Au observat ca la Andreiasu de Jos, in judetul Vrancea, iese foc din pamant inainte ca pamantul sa se miste.

Stirile Kanal D, joi 25 mai 2017 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Haideti sa facem un experiment. Dupa cum vedeti, aici nu arde nimic, insa, la o mica scanteie, uitati cum s-a aprins. Arde pamantul pur si simplu

In inima muntilor Vrancei gasesti "focul viu". Asa este denumit de localnici un fenomen rar. Odata aprinse, vapaile din acest pamant nu se sting niciodata. Oare care este explicatia?

FOCUL CARE NU SE STINGE

 

Pamantul care arde neincetat ascunde la adancime niste pungi de metan. Odata ajunse la suprafata, iau contact cu alte gaze si cu oxigenul din aer. Asa devine intinderea inflamabila. "Asta este un Vulcan rasuflat. Tata lui tata meu care avea 90 de ani, asa l-a prins, tatal meu a trait 86 de ani, eu am 72. Deja se aduna vreo 300 de ani.", spun oamenii. 

FLACARILE PREVESTESC CUTREMURUL

Mai bizar este faptul ca, inainte de cutremur, focul prinde putere. O spun, fascinati, localnicii, care stiu ca urmeaza ceva rau atunci cand vazduhul e in flacari. "S-a intamplat sa fim afara si s-a ridicat flacara. A fost cutremur de 5 grade. Atunci cand e cutremur sunt flacarile mai mari", spun oamenii.

Satenii isi aduc aminte , cu groaza, de cutremurul din 77. Atunci - spun ei , focul s-a inaltat pana la cer.

Din anul 1973, zona de la Andriesu de Jos,  care se intinde pe o suprafata de 400 de metri patrati  este rezervatie geologica. Specialistii spun ca in acest pamant exista, pe langa metan, resurse de heliu si azot. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si