Fost director operaţional din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Mitruţ Bogdan Ion, la data faptei director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru complicitate la trafic de influenţă. Mitruţ ar fi ajutat un alt inculpat să pretindă şi să primească comision pentru o serie de lucrări de mentenanţă realizate în incinta aeroportului.

Author: K.B. miercuri 01 iulie 2020 , 10:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi în stare de libertate a lui Mitruţ Bogdan Ion, la data faptei director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa- Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracţiuni de complicitate trafic de influenţă.

Citeste si: A murit preotul Petrea Petrea, paroh al bisericii „Tuturor Sfinților”

”În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruţ Bogdan Ion, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA. Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a transmis, miercuri, DNA.

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Cardul de sănătate redevine obligatoriu din 1 iulie, cu excepţia consultaţiilor la medicul de familie şi la specialistul din ambulatoriu

Procurorii precizează că inculpatul ar fi pretins şi primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruţ Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naţionale,  astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate.

Citeste si: Politicianul care a dat Bacalaureatul, la 42 de ani, a obținut nota 3,60

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranşă de bani primiţi de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si