Patricia Dowdy, în vârstă de 61 de ani, care a lucrat pentru renumitul cercetător timp de 15 ani, a fost suspendată din Nursing and Midwifery Council (NMC) în 2016, din cauza acuzaţiile grave care i se aduc.
O audiere de şase săptămâni la NMC, care a început în februarie şi care durează până în 21 martie, se desfăşoară cu uşile închise la Londra.
Dowdy a declarat pentru The Mail duminică că este supărată şi că nu vrea să comenteze.
Profesorul Hawking a murit în locuinţa sa din Cambridge în martie anul trecut, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit peste 50 de ani cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro
Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”- stirileprotv.ro
Citeste si: Corpul unei fetiţe, victimă probabil a naufragiului unei bărci, descoperit pe o plajă în insula Lesbos
Presupusa abatere a lui Dowdy, originară din Ipswich în Suffolk, a avut loc în Cambridge, potrivit registrului de anajări al NMC.
Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.
Este autorul popularelor cărţi "O scurtă istorie a timpului" (1988) şi "Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate.
Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.
Citeste si: Sebastian Ghiţă anunţă că va candida la alegerile europarlamentare, primul pe lista Alianţei PRM +PRU, indiferent de modalitatea în care aceste formaţiuni vor participa la scrutin
Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii- natura spaţiului şi a timpului- şi teoria cuantumului- cum cele mai mici particule s-au născut în Univers- pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.
În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.
Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce).