Fosta soție a lui Jeff Bezzos, cel mai bogat om din lume, renunță la miliarde de euro. Cui donează banii

Fosta soție a lui Jeff Bezzos, cel mai bogat om din lume, face donații de miliarde de euro. Nonconformista MacKenzie Scott a donat recent alte 2,7 miliarde dolari către o serie de organizații caritabile.

Author: Razvan Ilie miercuri 16 iunie 2021 , 10:18

Fosta soție a lui Jeff Bezzos, cel mai bogat om din lume, face donații de miliarde de euro. Nonconformista MacKenzie Scott a donat recent alte 2,7 miliarde dolari către o serie de organizații caritabile.[Sursa foto: Twitter ]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Miliardara MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, a donat încă 2,7 miliarde de dolari pentru o serie de organizații caritabile, informează BBC News.

MacKenzie Scott a spus într-o postare pe blog că dorește să dea banii fundațiilor „care au fost subfinanțate și trecute cu vederea din punct de vedere istoric”.

Citeste si: Ce avere are Donald Trump. Fostul președinte al SUA a câștigat majoritatea banilor din imobiliare

Miliardara MacKenzie Scott: Vreau să-mi redistribui averea

Miliardara a scris că a ales 286 de organizații care activează în zona inegalității rasiale, în domeniile artei și educației. MacKenzie Scott este una dintre cele mai bogate femei din lume. O mare parte din avere provine din divorțul din 2019 de domnul Bezos, care este în prezent cel mai bogat om din lume.

Citeste si: Horoscop 16 iunie 2021. Ce schimbări îți aduce zodiacul în plan personal

Una dintre cele mai bogate femei din lume

Ca parte a tranzacției, MacKenzie Scott a ajuns cu 4% din acțiunile Amazon, ea fiind cea care l-a ajutat pe Jeff Bezos să demareze business-ul tehnologic în 1994. De atunci, MacKenzie a postat despre donațiile sale caritabile, cum a fost în decembrie, când a dezvăluit că a donat mai mult de 4 miliarde de dolari în doar patru luni pentru organizații de caritate conduse de femei, bănci de alimente și asociații anti-rasiale.

MacKenzie Scott este în continuare cea de-a 22-a persoană cea mai bogată din lume, cu o avere de 59,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.[Sursa foto: Business Insider]

În ciuda valorii mari a acestor donații, ea este în continuare cea de-a 22-a persoană cea mai bogată din lume, cu o avere de 59,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. În cea mai recentă postare de blog de marți, ea a spus din nou că dorește să își redistribuie averea, după ce a lucrat cu o echipă de cercetători și cu noul ei soț, profesorul de științe Dan Jewett, pentru a alege cui să doneze.

Cu cine s-a recăsătorit MacKenzie Scott

„În acest efort, suntem mânați de credința că ar fi mai bine dacă bogăția disproporționată nu ar fi concentrată într-un număr așa de mic de mâini și că soluțiile sunt cel mai bine concepute și puse în aplicare de către alții.” 

MacKenzie Scott s-a recăsătorit în luna martie cu Dan Jewett, profesor de științe din Seattle. "Am fost profesor aproape toat[ via'a mea, dar și un student recunoscător pentru generozitatea celor din jur. Aceasta a însemnat să fac tot posibilul să le urmez exemplul prin transmiterea resurselor de tot felul- de la timp, la energie, la bunuri materiale- când am putut eu să dau",a mărturisit soțul lui MacKenzie.

Printre organizațiile de caritate și organizațiile care au primit „darurile relativ mari” s-au numărat și cei care lucrează la „eliminarea diferențelor” între diferite religii, precum și unele colegii și universități. În 2019, ea a semnat documentul Giving Pledge, promițând că va oferi cea mai mare parte a averii sale. Giving Pledge este un angajament al celor mai bogați indivizi și familii din lume de a dedica majoritatea averii lor pentru redistribuirea în scopuri caritabile.

Inițiativa fost concepută de Bill și Melinda Gates și Warren Buffett în 2010, iar printre alți semnatari se numără creatorul Star Wars George Lucas. Bezos nu a semnat încă angajamentul, deși Dan Jewett s-a alăturat în martie.

El a spus într-o scrisoare: „Printr-o fericită coincidență, sunt căsătorit cu una dintre cele mai generoase și amabile persoane pe care le cunosc- și mi-am alăturat angajamentul de a transmite o bogăție financiară enormă pentru a servi altora".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si