Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, va fi eliberat din închisoare

E. V., miercuri 28 noiembrie 2018 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis contestaţia formulată de Mihai Nicolaiciuc, fostul director general al CFR, împotriva sentinţei pronunţată de Judecătoria Medgidia, care respinsese cererea acestuia de liberare condiţionată.

Astfel că Nicolaiciuc este liber, după ce a părăsit Penitenciarul Poarta Albă. “Desfiinţează în totalitate sentinţa penală contestată şi soluţionând cauza, (…) admite propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Necolaiciuc Mihai. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Necolaiciuc Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.702/2016

emis în baza sentinţei penale nr.357/2015 a Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, se precizează în soluţia dată de Tribunalul Constanţa.

Fostul director general de la CFR a susţinut că merită să fie eliberat deoarece a muncit pe toată perioada încarcerării. „Condamnatul Necolaiciuc Mihai, având ultimul cuvânt, arată că pedeapsa a început-o în 16.07.2009, când a fost arestat preventiv şi faptul că a depăşit fracţia obligatorie cu trei ani şi şase luni la acest moment. Mai arată că, după socotelile sale, mai are 687 de zile, iar, dacă va munci în continuare şi cu cele şase zile va ajunge la 633 de zile, iar dacă i se va da o amânare va ajunge la termen.

De asemenea, arată că sunt foarte multe activităţi fără credite, cum ar fi şi cele sportive, faptul că a muncit la spălătorie, la tâmplărie şi că a apărut o problemă când a fost declarat inapt, motiv pentru care o perioadă nu muncit.

Mai arată că a fost de şapte ori la Judecătoria Medgidia şi faptul că toţi cei implicaţi în dosar au fost liberaţi”, au consemnat magistraţii de la Judecătoria Medgidia.

În noiembrie 2016, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1.

Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc fusese eliberat din închisoare în iulie 2015 după ce a fost condamnat într-un al patrulea dosar, cel care a ajuns şi cel mai târziu la instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în 2014 pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si