Fostul ministru Bogdan Stanoevici se intoarce la meseria de actor! La Guvern a incasat 1.000 de euro pe luna, ca artist a strans 1.800 intr-un an!

Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat, este nevoit sa revina la meseria de actor, care nu este la fel de bine platita.

Matei Vaihan, joi 28 iulie 2016 , 21:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bogdan Stanoevici a fost unul dintre tinerii actori cu multe filme la activ inainte de 1989, avand aparitii in pelicule de succes ca „Trandafirul galben”, „Eu, tu si...Ovidiu”, „Sa mori ranit din dragoste de viata” sau „Sania albastra”. Dupa Revolutie, Stanoevici a emigrat in Franta, revenind apoi in Romania, unde s-a afirmat prin ocuparea unor functii publice. Stanoevici a fost ministru pentru romanii de pretutindeni in Guvernul Ponta, apoi secretar de stat in Ministerul Culturii, post din care si-a dat demisia, in decembrie 2015. Din ultima declaratia de avere a lui Stanoevici reiese ca, in Romania, e mult mai profitabil sa fii politician decat artist. La minister, Stanoevici a avut un salariu de 55.394 de lei (4.600 de lei pe luna, adica 1.000 de euro), veniturile sale fiind completate din colaborarile pe care le-a avut ca actor, cu doua institutii. Sumele sunt insa modeste, 2.268 de lei (de la Teatrul Elisabeta) si 6.048 de lei (de la Asociatia Speranta pentru o viata noua), banii stransi ca actor, intr-un an, (8.316 lei, adica 1.800 de euro), reprezentand nici doua salarii lunare de ministru.
Bogdan Stanoevici joaca, alaturi de Alexandra Velniciuc, in piesa Boeing-Boeing, de la Teatrul Elisabeta

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si