Revoltător. Fostul ofițer MAI care a infectat întregul spital Gerota scapă "basma curată"

Situație revoltătoare într-unul dintre cele mai grave cazuri din actuala criză epidemiologică în România. Procurorii au clasat dosarul fostului șef de Poliție, suspectat că a infectat cu coronavirus mai multe persoane, membri ai familiei şi cadre medicale de la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală.

Author: R.I. miercuri 22 iulie 2020 , 16:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sursa inițială de SARS-COV-2 "rămâne nesigură"

Procurorii invocă imposibilitatea științifică de a demonstra cine a adus virusul mortal în spital, ei spun că nu s-a putut stabili împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”.

Citeste si: Andreea Pirui de la „Puterea Dragostei”, apariție incendiară pe plajă alături de familie

În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate.

Citeste si: Singurul județ cu zero cazuri noi de coronavirus

Israelul nu era "zonă roșie" la acel moment

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 alin. 1 Cod penal) și fals în declarații( art.326 Cod penal), fapte presupus comise de către o persoană infectată cu virusul SARS-COV-2 și internată în ziua de 5 martie 2020 la Spitalul de urgență ”Profesor doctor Dimitrie Gerota”.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Locul unde ai șanse de 5 ori mai mari să te infectezi cu coronavirus

În perioada în care făptuitorul a călătorit în Israel, Israel și Palestina nu se aflau pe lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă pentru care se recomanda carantinare, respectiv autoizolare la domiciliu, motiv pentru care, atât făptuitorul, soţia acestuia, cât şi ceilalţi membri ai grupului organizat cu care a călătorit nu aveau nicio obligaţie în acest sens, la întoarcerea în România din Israel.

Citeste si: OMS arată cu degetul spre zona unde se află România. "Nu am ieşit încă la lumină"

Cercetările au stabilit că nicio persoană dintre cele care au călătorit împreună cu făptuitorul (80 de persoane) nu a fost confirmată cu virusul SARS COV-2, fapt care, alături de alte probe administrate a dus la excluderea scenariului de infectare cu coronavirus a făptuitorului în cadrul călătoriei în statul Israel.

Citeste si: Japonia aprobă un nou tratament pentru coronavirus

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Necompletarea conformă a formularui impus prin autoritatea statului poate constitui elementul material al infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, ceea ce în prezenta cauză nu se aplică, pacientul asumându-şi prin semnătură un formular intern, adoptat anterior apariţiei pandemiei de Covid-19, precizează procurorii.

Ce s-a întâmplat cu infracţiunea de „fals în declaraţii” 

Infracţiunea de „fals în declaraţii” presupune ca acţiunea făptuitorului de a declara necorespunzător adevărului să aibă ca scop producerea unei consecinţe juridice, iar potrivit legii sau împrejurărilor declaraţia în sine să servească la producerea acelei consecinţe urmărite. Cercetările efectuate nu au identificat consecințe juridice produse prin răspunsul neconform oferit de făptuitor. 

După ce fostul ofițer MAI a fost acuzat că ar fi infectat zeci de persoane, pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de urgenţă „Dimitrie Gerota”, spitalul a fost închis temporar. Chiar și medicul șef al secției ATI, Alida Moise a fost în stare gravă, internată la Institutul Național „Matei Balș”, și s-a vindecat in extremis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si