În Vestul Europei boala este ținută sub control

''Evident, Americile reprezintă în continuare în mod clar punctul fierbinte, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar boala începe să accelereze în Africa", a declarat Ryan pentru postul de radio Newstalk din ţara sa natală, Irlanda. ''De asemenea, chiar şi în Europa, deşi în mod clar în vestul Europei boala este ţinută sub control, avem încă unele tendinţe îngrijorătoare, în sudul Europei şi în Balcani, astfel încât nu am ieşit încă la lumină în mediul european'', a mai spus oficialul OMS subliniind că ''este nevoie de vigilenţă susţinută''.

Citeste si: Locul unde ai șanse de 5 ori mai mari să te infectezi cu coronavirus

Un nou record negru a fost stabilit miercuri în România: alte 1.030 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate de la ultima raportare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând miercuri la 40.163.

Multe cazuri de reconfirmări în România

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe cazuri de persoane reconfirmate pozitiv s-au înregistrat în judeţele: Bucureşti- 61, Argeş- 44, Prahova- 30 şi Ilfov- 26. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 293 de pacienţi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Meteo. Cod Roșu de furtună anunțat de meteorologi

De asemenea, 24.663 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 2.693 de persoane asimptomatice au fost externate la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

Citeste si: Prima localitate din România care intră în carantină

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a stabilit, printr-un ordin, modalitatea de aplicare a unor măsuri de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV- 2, în conformitate cu legea carantinei şi izolării. Potrivit MS, ordinul, care a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial, stabileşte criteriile pentru carantinarea sau izolarea persoanelor, după caz, precum şi pentru carantinarea zonală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si