Fostul premier, Emil Boc, neaga orice acuzatie in se aduce in cazul chirurgului Mihai Lucan

Audiere-soc in cazul chirurgului specialist in transplant renal Mihai Lucan. Primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, a dat astazi declaratii la DIICOT, dupa ce denuntatorul medicului l-ar fi acuzat ca l-a sprijinit pe acesta in activitatea infractionala. Fostul premier a negat insa orice acuzatie si l-a amenintat pe deputatul Emanuel Ungureanu ca il va da in judecata. La randul lui, si Mihai Lucan i-a facut denuntatporului o plangere penala, iar pe procuror l-a reclamat la CSM.

Author: V.P. miercuri 10 ianuarie 2018 , 19:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

EMIL BOC: La Cluj, vreau sa fie clar pentru toata lumea, toti investitorii, inclusiv clinica Lukmed, daca au cadru legal sunt sprijiniti de Primaria Municipiului Cluj Napoca.

Cu asta si-a inceput primarul Clujului si declaratia in fata procurorilor DIICOT. Ajuns dis de dimineata la audieri, Emil Boc a trebuit sa raspunda pentru toate acuzatiile pe care i le-a adus denuntatorul din dosar.

EMANUEL UNGUREANU, DEPUTAT USR: El a facilitat o afacere uriasa de coruptie, o delapidare a unei inst. de stat iar povestea dintre lukmed si primarie este ilegala, deci este o uriasa afacere de coruptie care este abia la inceputul ei.

Fostul premier spune ca nu e nici vorba de asa ceva. In mandatul lui s-ar fi dat doar doua hotarari de consiliu local prin care ar fi incercat sa stabileasca clar care vor fi clauzele contractului de inchiriere al terenului pe care se afla clinica.

EMIL BOC: S-a modificat durata de asociere, pe durata existentei cladirii, tocmai pentru ca, asa spune cererea adresata primariei, nu exista sustinere financiara din partea altor investitori ca sa vina sa construiasca clinica.

Practic, terenul pe care se afla clinica medicului Lucan a fost trecut in posesia acestuia, atata timp cat cladirea unitatii sanitare va ramane in picioare pe acesta.

EMIL BOC: Municipalitatea asta a urmarit, nu sa obtina profit. Cand s-a asociat inca din perioada domnului Funar, primaria a urmarit sa castige prin prestigiu si prin calitatea serviciilor medicale pentru cetateni.

Servicii medicale, care, spun procurorii, au ajuns sa fie conditionate de catre medicul Lucan, de sumele exorbitante platite de pacienti. Cu toate astea, procedurile medicale erau realizate cu aparate imprumutate mai mult sau mai putin legal de la Institutul Renal, care apartine statului roman. De aceste servicii a beneficiat chiar si Emil Boc.

EMIL BOC:Ultima, imi amintesc cu precizie ca a fost in 2015, la clinica Lukmed unde am platit 1500 de lei, am primit bon de casa, am fost seara, imi amintesc ca a fost intre ora 20 si 21.

In urma acuzatiilor pe care Emanuel Ungureanu i le-a adus, Emil Boc spune ca se gandeste sa il dea in judecata pe acesta.

EMIL BOC: Toate au o limita si au un punct. Pana acum nu am dat in judecata pe nimeni, dar, repet, sunt la punctul la care ma pregatesc sa iau alta decizie.

Medicul Lucan i-a luat-o insa inainte si a depus deja o plangere la Parchetul General pe numele deputatului Ungureanu.

EMANUEL UNGUREANU, DEPUTAT USR: eu nu pot fi intimidate, ceea ce face domnul lucan face ceea ce a facut si cu bolnaii ani de zile: cu cine a aincercat sa-i faca plangere, la randul lui a facut o plangere

Declaratia data astazi de Emil Boc va fi anexata de catre procurori la dosar si va ajunge vineri si in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti. Ei vor decide definitiv daca medicul Lucan va ramane sub control judiciar sau daca va primi o alta masura preventiva cum ar fi arestul preventiv sau cel la domiciliu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si