Fostul presedinte CCR, Augustin Zegrean a fost respins de PNL. "Sunt eu mai basist ca ei?" "M-am gandit ca inca sunt util pentru societatea romaneasca" a spus Zegrean

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, a cărui candidatură la alegerile parlamentare a fost respinsă de PNL , spune că motivul apropierii de Traian Băsescu este doar un pretext, arătând că a fost ultima încercare de a mai intra în politică.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 14 septembrie 2016 , 11:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Sunt eu mai băsist decât ei? Eu nu voiam să provoc tot scandalul acesta, dacă ştiam ce va ieşi îmi vedeam de treabă, dar m-am gândit că sunt încă util pentru societatea românească. Indiferent cine ce-ar spune, că-s băsist, că nu-s băsist, am făcut exact ce trebuia făcut întotdeauna.
Eu mă gândeam că am expertiza necesară pentru a scrie legi, pentru că asta am făxut în ultimii 25 de ani, am scris constituţii şi legi şi am verificat constituţionalitatea legilor şi cred că am făcut-o cum trebuie. Legile nu-s nici băsiste, nici nebăsesite, legile sunt constituţionale sau neconstituţionale, sunt bune sau rele'“, a spus Augustin Zegrean, pentru Mediafax.
Fostul preşedinte al CCR a arătat că liberalii îi reproşează că nu i-au lăsat să-l suspende pe Traian Băsescu, în 2012. "Cred că este un pretext motivul invocat de liderii PNL. Nu pot să cred că ei gândesc aşa când sunt în aceeaşi situaţie cu mine cel puţin jumătate din PNL.
Adică cum să-mi spui mie că nu mă vrei pentru că sunt pedist când am fost coleg cu ei?! N-au fost ei cu Băsescu în aceeaşi echipă? N-au câştigat alegerile împreună cu Alianţa DA? Despre ce vorbim? Când, pe urmă, au vrut să-l lichideze în 2012, asta-i altceva. Ei îmi reproşează mie că nu i-am lăsat atunci să-l lichideze. Dar eu am făcut ce-am vrut? Am aplicat legea şi am respectat Constituţia. Am făcut să triumfe democraţia şi constituţionalismul în România în 2012. Indiferent cine ce ar spune şi ei ştiu asta'', a mai spus Zegrean. Fostul jduecător CCR a spus că nu va încerca să candideze pentru alt partid. „'A fost ultima piruetă politică pe care am încercat-o'“, a conchis Augustin Zegrean.
Conducerea PNL a decis, marţi, să respingă candidatura lui Augustin Zegrean pentru un loc de deputat, fostul preşedinte al CCR depunându-şi cerere de candidatură la PNL Bistriţa, scrie ziarul Adevarul.

"Sunt eu mai băsist decât ei? Eu nu voiam să provoc tot scandalul acesta, dacă ştiam ce va ieşi îmi vedeam de treabă, dar m-am gândit că sunt încă util pentru societatea românească. Indiferent cine ce-ar spune, că-s băsist, că nu-s băsist, am făcut exact ce trebuia făcut întotdeauna. Eu mă gândeam că am expertiza necesară pentru a scrie legi, pentru că asta am făxut în ultimii 25 de ani, am scris constituţii şi legi şi am verificat constituţionalitatea legilor şi cred că am făcut-o cum trebuie. Legile nu-s nici băsiste, nici nebăsesite, legile sunt constituţionale sau neconstituţionale, sunt bune sau rele", a spus Augustin Zegrean, pentru Mediafax.

Fostul preşedinte al CCR a arătat că liberalii îi reproşează că nu i-au lăsat să-l suspende pe Traian Băsescu, în 2012. "Cred că este un pretext motivul invocat de liderii PNL. Nu pot să cred că ei gândesc aşa când sunt în aceeaşi situaţie cu mine cel puţin jumătate din PNL. Adică cum să-mi spui mie că nu mă vrei pentru că sunt pedist când am fost coleg cu ei?! N-au fost ei cu Băsescu în aceeaşi echipă? N-au câştigat alegerile împreună cu Alianţa DA? Despre ce vorbim? Când, pe urmă, au vrut să-l lichideze în 2012, asta-i altceva. Ei îmi reproşează mie că nu i-am lăsat atunci să-l lichideze. Dar eu am făcut ce-am vrut? Am aplicat legea şi am respectat Constituţia. Am făcut să triumfe democraţia şi constituţionalismul în România în 2012. Indiferent cine ce ar spune şi ei ştiu asta'', a mai spus Zegrean.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Fostul jduecător CCR a spus că nu va încerca să candideze pentru alt partid. "A fost ultima piruetă politică pe care am încercat-o", a conchis Augustin Zegrean. Conducerea PNL a decis, marţi, să respingă candidatura lui Augustin Zegrean pentru un loc de deputat, fostul preşedinte al CCR depunându-şi cerere de candidatură la PNL Bistriţa.

 

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si