Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul ”Motorina”

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul ”Motorina”, în care a fost trimis în judecată alături de alte 22 de persoane fizice şi juridice, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat.

Author: C.I.P. luni 15 aprilie 2019 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia, luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă.

Citeste si: VIDEO| Ce delicatesuri in materie de plante aromatice se vand din serele facultatii de agronomie din Cluj?

”Admite apelurile declarate împotriva sentinţei penale nr.106/F/09 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală în dosarul nr. 4365/2/2014(...) Desfiiţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal”, a transmis, luni, ICCJ.

Sentinţa este definitivă

Citeste si: O angajată de la morgă a murit după ce "moarta" a început să-i vorbească: „Nu vă fac nimic, oameni buni! Ajutați-mă„

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov în septembrie 2012, iar alături de Blejnar au fost trimise în judecată 22 de persoane fizice şi juridice. Printre acestea se numără doi şefi din cadrul Vămii Braşov şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Blejnar, dispărut în urmă cu mai mulţi ani.

Potrivit procurorilor DIICOT Braşov, o grupare infracţională constituită de cetăţeni români, unguri şi italieni ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină comercializate pe piaţa internă, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină.

Citeste si: Scandal la ICCJ! Liviu Dragnea, îmbrâncit de protestatari! Jandarmeria a dus trei persoane la secție!


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si