Doi pompieri dedicați și curajoși au reușit să salveze viața unei persoane printr-o resuscitare reușită într-o situație de urgență. 

Este vorba despre plutonier adjutant Păun Mihai și plutonier adjutant șef Harand Daniel, care se aflau în concediu de odihnă. Ei participau la acel moment la o competiție sportivă organizată de Asociația I.P.A. România pe litoralul românesc.

Cei doi au observat cum unui participant i s-a făcut rău și a căzut din picioare, în stare de inconștiență.

Cei doi salvatori au intervenit și au aplicat protocoalele de resuscitare și au raportat evenimentul la numărul de urgență 112. 

În mai puțin de 40 de secunde, bărbatul și-a revenit, iar ambulața SMURD ajunsă la locul evenimentului la transportat la spital, conștient și cooperant, pentru investigații medicale specifice.

Citește și: Alin, un poliţist din Argeş, a devenit erou pentru un bătrân de 70 de ani care s-a înecat într-un restaurant

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

„Felicitări colegilor noștri pompieri, care au arătat că pot fi salvatori și la serviciu, dar și în timpul lor liber. Suntem mândri de voi și vă prețuim!”, a fost mesajul transmis de colegii de muncă ai celor doi pompieri.

FOTO - Doi pompieri dedicați au salvat viața unei persoane, aflată într-o situație de urgență. Ei se aflau în concediu de odihnă: „Felicitări! Suntem mândri de voi!”

Pompierii salvatori

[Sursa foto: Facebook]

Alin, un poliţist din Argeş, a devenit erou pentru un bătrân de 70 de ani care s-a înecat într-un restaurant

Un agent  din cadrul Secției de Poliţie Rurală Domnești, Postul de Poliție Mușătești, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a salvat aseara viața unei persoane.Acesta

a observat agitație în zona unui local din Mușătești, iar când s-a dus să verifice, a văzut un bărbat vârstnic care se învinețise la față și se ținea cu mâinile de gât.

Bărbatul se sufocase, iar polițistul, care are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor, a aplicat imediat manevra specifică de salvare de la sufocare – manevra Heimlich.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Bărbatul de aproximativ 70 de ani, a scos bolul alimentar și și-a revenit complet, ulterior nedorind să fie consultat de un echipaj medical și reluându-și deplasarea.

Citește și: Operațiune de căutare în Botoșani! Pompierii încearcă să găsească un bărbat dispărut în lacul de acumulare Stânca-Costeşti

IPJ Arges a transmis ca începând cu septembrie 2022, prin colaborarea cu pompierii SMURD din cadrul ISU, polițiștii argeșeni parcurg pregătiri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor. Astfel, agentul de poliție Alin Ștefan Perșinaru s-a pregătit cu pompierii, în cursul lunii februarie 2023, cât și un modul de instruire pentru acordarea suportului vital de bază, în cadrul cursului de inițiere în carieră, parcurs în perioada august-noiembrie 2022, la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ,,Nicolae Golescu” Slatina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si