FOTO: Primul superiaht printat 3D din lume/ Proiectant: ”Am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură”
Iahtul de 88 de metri, denumit Pegasus va fi primul superiaht creat cu ajutorul unei imprimante 3D. Construcția lui va dura între 5 și 7 ani.

Iahtul de 88 de metri, denumit Pegasus va fi primul superiaht creat cu ajutorul unei imprimante 3D
[Sursa foto: CNN]In articol:
- Iahtul va produce zero emisii și va avea un design unic
- Piscină care se transformă în heliport și grădini hidroponice la bordul iahtului
De obicei, este relativ greu să nu observi un superiaht, dar acest nou concept de la Jozeph Forakis Design a fost proiectat pentru a dispărea din fundal.
Iahtul va produce zero emisii și va avea un design unic
Vasul uriaș va avea "aripi" cu sticlă oglindită care reflectă mediul înconjurător pentru a încerca să îi permită să se integreze.
Suprastructura superyachtului va fi dotată cu panouri solare care vor alimenta electrolizoare care extrag hidrogenul din apa de mare. Hidrogenul va fi apoi transformat în energie electrică, care este stocată în baterii litiu-ion care pot fi folosite pentru a alimenta sistemele de operare și facilitățile.
Conceptul Pegasus va produce zero emisii și va avea o autonomie aproape infinită
Conceptul Pegasus va produce zero emisii și va avea o autonomie aproape infinită, potrivit lui Forakis, care spune că a visat la acest design în timp ce vizita o plajă din Grecia. "Am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură, făcut din nori care plutesc deasupra liniei de plutire", spune el într-o declarație. "Am vrut să onorez natura amestecându-mă în ea, devenind practic invizibil", a spus acesta.
Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro
Forakis continuă să explice că superyacht-ul va fi construit cu ajutorul imprimării robotizate 3D "pentru a crea un cadru de plasă care integrează atât corpul navei, cât și suprastructura", ceea ce va necesita "mai puțină energie, materiale, deșeuri, spațiu și timp" decât o navă mai tradițională.
Piscină care se transformă în heliport și grădini hidroponice la bordul iahtului
În ceea ce privește interiorul, Pegasus va fi echipat cu diverse facilități, inclusiv un club cu o piscină în stil acvariu care poate funcționa ca heliport atunci când este acoperit. Există, de asemenea, un club cu o cadă imensă cu hidromasaj și balcoane rabatabile. Elementul care iese în evidență în interior este "Arborele vieții", care se întinde pe toate cele patru punți, conectate printr-o scară în spirală sculpturală, și care servește drept nucleu al unei grădini hidroponice care furnizează alimente proaspete și purifică aerul.
Forkais estimează că realizarea conceptului va dura între cinci și șapte ani și speră ca acesta să fie introdus până în 2030.
Pegasus va fi echipat cu diverse facilități, inclusiv un club cu o piscină în stil acvariu care poate funcționa ca heliport atunci când este acoperit
"Acum este momentul pentru salturi curajoase către viitorul nostru colectiv durabil", adaugă Forakis. "Pegasus este o viziune îndrăzneață, dar realizabilă, pentru viitorul apropiat al industriei superyachturilor, în care omul și mașina trăiesc în armonie cu natura, în loc să o concureze sau să o compromită”, a spus proiectantul.
La începutul acestui an, studioul italian Lazzarini Design Studio a dezvăluit Plectrum, o navă "zburătoare" de 74 de metri lungime, care se poate ridica singură deasupra suprafeței apei.