Frances McDormand a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 93-a gale organizate de Academia de film americană. Acest lucru se datorează rolului său din filmul „Nomadland", potrivit contului de Twitter al evenimentului. La aceeași categorie au concurat actriţele Viola Davis ("Ma Rainey's Black Bottom"), Andra Day ("The United States vs Billie Holiday"), Vanessa Kirby ("Pieces of a Woman"), Frances McDormand ("Nomadland"), Carey Mulligan ("Promising Young Woman").

Citeste si: Cum arată copiii lui Jackie Chan. Actorul are un băiat și o fată

Lucruri neștiute despre Frances McDormand- cea mai bună actriţă în rol principal

Actrița americană Frances McDormand, pe numele real Frances Louise McDormand, s-a născut în Statele Unite pe data de 23 iunie 1957. La cei 63 de ani, blondina are un trup de invidiat. Ea este actriță de film, dar și de teatru și televiziune.

Frances e căsătorită cu Joel Coen din 1984 și e mama unui copil, Pedro McDormand Coen. Partenerul ei de viață este de meserie producător de film.

Citeste si: Primul film românesc nominalizat la OSCAR- „Colectiv” al lui Alexander Nanau

Actrița a câștigat două premii Oscar cu același film „Nomadland”.

Ea a jucat în calitate de actriță, însă este și producătoare a filmului. Alături de Frances, alți producători ai filmului de senzație sunt: Mollye Asher, Dan Janvey, Chloe Zhao și Peter Spears.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

frances McDormand oscar cea mai buna actrita
Cea mai bună actriță în rol principal.[Sursa foto: Instagram]

Frances este obișnuită cu premiile Oscar, nu este pentru prima dată când ea câștigă un astfel de titlu. Artista a primit premiul pentru cel mai bun rol principal, odată cu producțiile intitulate „Fargo”, din 1996, și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” dim 2017.

Citeste si: Când are loc Critics Choice Awards 2021

Celebra actriță este căsătorită cu un producător de film și are un copil. Cei doi împărtășesc aceeași pasiune pentru lumea artistică.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost acordat legendarului Anthony Hopkins.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Ce filme au ajuns pe lista câștigătorilor la Oscar? Ce s-a întâmplat cu nominalizările primite de „colectiv”

Citeste si: Cartea Femei de Oscar este disponibila la LIBREX, cu transport gratuit! Comand-o si bucura-te de unul dintre cele mai asteptate titluri ale anului!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si